BUna ziua, m-ar putea ajuta cineva cu un raspuns? tocmai mi-am dat demisia am stat in preaviz si acum ar urma sa imi primesc lichidarea. dar mai am si 20 de zile de concediu de luat. imi puteti spune cu cat se platesc aceste zile?
indemnizatia concediului de odihna reprezinta media zilnica a salariului din ultimele 3 luni anterioare plecarii in concediu.
in linii mari, venitul celor 3 luni se cumuleaza si se imparte la numarul de zile de lucru din aceste luni, rezultand o medie care se inmulteste cu zilele de concediu dorite.
Buna ziua,
ma aflu in situatia data de art 150., alin (1) si (2), exact ce ati explicat mai sus. intrebarea mea este urmatoarea: Daca eu in ultimele 3 luni, anterioare efectuarii concediului de odihna am fost in pre/post natal si din moment ce pt aceea perioada nu mi s-au oprit asigurarile am castigat mai mult, si intr-una din luni am primit si un salariu compensatoriu pentru nasterea fetei; aceste venituri nu se calculeaza acum la media zilnica pentru a mi se plati zilele de concediu?precizez inca odata ca sunt venituri obtinute in ultimele trei luni lucrate.
Multumesc anticipat