avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1291 soluții astăzi
Forum Activitate marc13

Activitate marc13

Răspuns la discuția Amenda Parcare Politia Locala
Acum e mai clar, intr-adevar.

Multumesc pentru raspunsuri si link!
Pe de alta parte am gasit acest link: [ link extern ]

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ca poliția locală să nu mai aplice sancțiuni conducătorilor auto pe necomunicarea în scris a datelor persoanei căreia i-a încredințat vehiculul spre a fi condus, doar în baza Codului Rutier, nefăcând referire la abaterile constatate în trafic, pentru oprire, staționare, parcare și acces interzis.

Așadar, necomunicarea în scris a datelor va fi în continuare sancționată, însă în conformitate cu dispozițiile art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

__
Ceea ce apare si pe amenda mea.. legea 61/1991
Multumesc pentru raspuns!

Daca o platesc, o voi mai primi si pe cea de parcare neregulamentara?

Daca fac plangere (mai am 3 zile) cum trebuie sa procedez? (unde ma duc, ce plangere sa completez)

Multumesc inca o data pt raspuns.
Buna ziua,

Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care a condus un vehicul, eu tocmai am primit prin posta o amenda de la Politia Locala (noiembrie 2018) pentru refuzul de a ma prezenta la sediul politiei locale.

Context: Eu nu eram in tara in perioada cand strada pe care era parcata masina mea se asfalta. Am rugat un prieten si a mutat o pe o bucata de pamant cu gandul ca o mutam la loc pe strada dupa ce se asfalteaza. Ceea ce am si facut.

Intors in tara am descoperit in casuta postala o scrisoare de informare de la politia locala care imi cerea sa spun cine a condus masina parcata pe asa zisul spatiu verde sau sa ma prezint la sediul politiei locale.
De la posta am ridicat o recomandata cu un process verbal cu o amenda pentru neprezentarea la sediul politiei locale. Iarasi intocmit de politia locala si nu rutiera.

Intrebarea mea este daca in Bucuresti, Sectorul 6 se aplica sau nu decizia ICCJ care spune ca
doar politia rutiera poate cere identificare soferului si eventual sanctionarea lui pentru refuz.

Ce ar trebui sa fac in acest caz? Sa ignor amenda de la politia locala sau sa o contest in instanta?
Nu a aparut in contul meu de pe ghiseul.ro si parca banuiesc ca este un abuz al politiei locale.

Multumesc anticipat!