Așadar, necomunicarea în scris a datelor va fi în continuare sancționată, însă în conformitate cu dispozițiile art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Nu ați înțeles bine.
Dumneavoastră nu ați fost găsit la mașină, nu puteți fi amendat pentru parcare neregulamentară doar pentru că sunteți proprietarul ei. Dacă
vă prindeau da, aveau competența să vă aplice sancțiunea pentru parcare neregulamentară.
Recapitulare:
1. Ați fost amendat pentru necomunicarea datelor conducătorului auto - contestați, nu au competența să sancționeze neprezentarea la sediul lor.
2. Nu pot să vă facă PV de contravenție pentru parcare neregulamentară dacă nu vă duceți să spuneți că dvs. ați condus auto în ziua de ... și ați parcat mașina acolo unde au găsit.
Aveți aici un model de plângere contravențională pe care vi-l pun doar pentru că vă folosesc partea de început, structura lui și la final vedeți cum trebuie s-o depuneți:
[ link extern ] /
Cereți anularea PV ca nelegal întocmit și netemeinic și înlăturarea sancțiunii contravenționale aplicate, motivați în drept cu Decizia ÎCCJ nr. 11/2017... poate vă ajută un coleg cu sfaturi mai concrete în privința asta. Nu sunt jurist, nu știu să vă spun mai mult.
Respectați ce scrie la finalul modelului:
Anexez în original și în copii certificate (faceți fotocopii după plângere și după PV, scrieți-vă numele în clar pe ele și semnați-vă) :
- Proces verbal de contravenție seria … nr…
- taxa judiciara de timbru în cuantum de 20 lei;
Depun prezenta plângere în două exemplare dintre care unul pentru instanță și celălalt pentru comunicare.