avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am primit o somatie de a merge la sediul poliției ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt ...

Am primit o somatie de a merge la sediul poliției locale pt o parcare neparlamentara.
Dacă merg, imi vor face pv pe baza datelor înregistrate si automat amenda. Si asta indiferent dc as trece acolo. Pe pariu. Dar oare daca merg si declar că în ziua aia, am fost la un party cu 150 insi si am dat cuiva masina, nu am habar cui, ca eram beat la ora cand au sunat ei si nu am putut rapsunde macar, cui va da amenda?
Dacă nu, voi primi amenda pe baza legi 61/1991.
Evident , voi contesta amenda in cazul neprezentarii la ei la sediu.
Am sanse de castig ?
Cel mai recent răspuns: Maryus1986 , utilizator 10:48, 17 Februarie 2021
Nu mergeți deloc și n-o să pățiți nimic. Poliția locală nu vă poate amenda pentru neprezentare, doar Poliția rutieră are această competență.

Și nu mai parcați neregulamentar. Odată și-odată tot vă prind la fața locului.
Exact asa ma gandeam si eu ... iar cand am vb cu politistul care ma sunase insistent, dupa si chiar si a 2 zi, imi spunea sa merg si sa spun acolo ce s a intamplat si ca asa e cel mai bn, ca altfel primesc PV pt neprezentare cf art.61/1991, ca ei comunica cu politia rutiera si au posibiliatea identificarii proprietarului.
Păi vă identificase deja :) Cei de la Locală primesc datele proprietarului de la Impozite și taxe, nu de la Rutieră. De-aia v-a știut numărul de telefon.

Invitația se trimite pentru a stabili șoferul, nu proprietarul, pentru că cine a condus trebuie identificat și amendat. Nu întotdeauna proprietarul conduce vehiculul parcat neregulamentar.
Numarul il avea din geamul parbrizului. Nu am putut rapsunde fix in momentul ala in care m-au sunat ei.
A, înțeleg.

Nu mai parcați aiurea :)

Alte discuții în legătură

Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)
Invitatie auto - e valida? Bogdan1995 Bogdan1995 Am primit o invitatie auto pentru ca am parcat aparent ilegal (cu toate ca nu era niciun indicator care restrictiona stationarea in zona respectiva). Pe ... (vezi toată discuția)
Parcare pe asa-zisul spațiu verde Lauritzen Lauritzen Bună ziua. As avea o intrebare legata de delimitarea sau marcarea unei zone (spațiu) verzi de lângă trotuar. Am parcat mașina între alte 2 masini . Sunt ... (vezi toată discuția)