avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate Wanna2211

Activitate Wanna2211

Răspuns la discuția Zile concediu neefectuat-demisie
Eu nu am recuperat nimic. Am făcut petite la ITM care mi-au răspuns sa ma adresez instantei ca nu tine de ei. S-au spălat pe mâini, nu au cercetat deloc neregulile semnalate de mine deși asta cu neplata zilelor era cea mai mica și nu am timp fizic sa umblu pe la tribunale.

Răspuns la discuția Zile concediu neefectuat-demisie
Mulțumesc mult!

Cornel Vasile a scris:

Se prescrie doar actiunea in instanta ..angajatorul are obligatia sa compenseze in bani toate zilele de CO neefectuate. Ce v-a spus cei de la ITM nu exista in legislatia muncii.

Răspuns la discuția Zile concediu neefectuat-demisie
Mulțumesc mult pentru răspuns.. Am sunat ieri la ITM sa întreb exact ce dovezi trebuie sa atașez la petiție, inițial mi-au spus sa trimit și apoi după ce au aflat cum se numește angajatorul mi-au spus ca pot cere dreptul zilelor de concediu neefectuat pana la 3 ani al
tfel se prescriu după 3 ani și fac petiție degeaba. Chiar se prescriu aceste zile de concediu? Mai ales ca eu în 2021 în luna iulie am întrat în cic astfel s-a suspendat contractul și nu aveam cum sa iau zilele de co și am revenit în anul acesta, în luna ianuarie. Va mulțumesc!

Răspuns la discuția Zile concediu neefectuat-demisie
Ei ii pot doar amenda sau și obliga la plata? As vrea sa rezolv cât mai repede aceasta situație idioata, efectiv sunt sătulă de abuzurile lor.

Cornel Vasile a scris:

Depuneti o sesizare la ITM pentru neplata...

Răspuns la discuția Zile concediu neefectuat-demisie
Mulțumesc pentru răspuns. A durat o luna pana am primit cererea de compensare a zilelor de concediu refuzata oficial. M-am îndreptat către juristul instituției cu solicitarea de a da indicații exacte despre cum ar trebui interpretat codul muncii. Ei o țin pe a lor ca și compensarea la demisie se face în 18 luni, nu oricând și mi-a zis telefonic ca au mai avut spete de genul și tot răspuns negativ a dat deci ei vor sa vin sa semnez lichidarea și sa o las asa, sa nu mi se plătească nimic. Mai mult de la HR mi-au confirmat ca am zile neplătite din 2019,2020 și 2021 pe lângă cele din 2023. Ma gândesc sa redactez o petiție și către Itm, nu știu dacă ma vor ajuta cu ceva. Bănuiesc ca pana nu lămuresc situația asta nu am cum sa primesc actele de închidere contract ce trebuiesc depuse la noul loc de munca? Mulțumesc mult

Cornel Vasile a scris:

Trebuie sa va plateasca toate zilele de CO neefectuate ... Termenul nu se refera la pierderea dreptului , ci la obligatia angajatorului de a le acorda .

Bună ziua. Am următoarea situație cu angajatorul.
Lucrez din 2019 iar astăzi mi-am dat demisia. Dintr-o eroare a lor am rămas cu 15 zile de concediu neefectuat din 2019 plus 22 de anul acesta. Zic eroare a lor deoarece târziu mi-au spus ca pe cerere trebuia sa specific zilele de concediu din ce an vreau sa îmi iau, ei nu luau din cele mai vechi ci din cele mai recente. Astfel în 202 am luat co din 202,in 2021 din 2021 și cele din 2019 au rămas neatinse. Astăzi mi-au spus ca voi primi banii doar pe cele din 2023 neefectuate, și la cele din 2019 numai am dreptul. Eu știu ca numai am dreptul sa le iau fizic dar trebuiesc plătite în cazul demisiei. Cum e corect? Le-am arătat și Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca. Ei la acest articol au răspuns ca da, asa e nu le-am luat în 18 luni deci numai am dreptul deloc la ele. Mi se pare ca interpretează legea cum vor. Cum e corect?
Buna seara. In contractul de munca programul de lucru este de 8h/zi dar real se lucreaza in ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte si weekend. Ar trebui sa avem weekend liber inainte sau dupa concediu? Mai exact avem dreptul doar la 5 zile de angajat toata vara prin rotatie si de cele mai multe ori suntem si sambata si duminica la serviciu inainte si dupa concediu astfel incat avem strict 5 zile de concediu. Este legal asta? Mi se pare un abuz astfel incat nu iti poti organiza un concediu decent. Mulțumesc
Răspuns la discuția Calcul salariu spital de stat
Am greșit eu cand am scris. Șalariu spor 3400 lei, am omis un 0. Am iesit de dimineata din tura de noapte si inca sunt zapacita.
Răspuns la discuția Calcul salariu spital de stat
Salariu de incadrare 4576 lei
Salariu spor 340 lei
Sor sectie 15% pe luna martie de ex 457 lei
Spor tura 15%-457 lei
Ore s&d- 43 ore - 819 lei
Asa scrie pe fluturas.

Cornel Vasile a scris:

acela nu este salariu ci un spor .. poate de dati date exact ..cat este salariul de incadrare si cat este acel "salariu spor" ..

Răspuns la discuția Calcul salariu spital de stat
Mulțumesc pentru raspuns.
Pe fluturas scrie asa:
"salariu baza" - salariu de incadrare din contract
"salariu spor"-o suma cu 1580 lei mai mic decat salariu de baza
Iar sporurile de tura si orele de weekend/sarbatori legale sunt calculate la salariul acela.

De la Resurse umane ni se da mereu acelasi raspuns"Asa se calculeaza/calculeaza programul sau Nu suntem de la juridic sa stim noi legi"