Va rog sa cititi cu atentie discutia dinainte.
Nu era vorba de transmiterea caldurii prin pereti!
Cum adica "se incalzesc pe seama celor care au caloriferele deschise"?
foarte simplu pt. ca peretii devin suprafete radiante de la ap. incalzite la cele neincalzite
CU COSTURILE PE CARE LE IMPLICA! NU VA PERMITETI: MUTATI-VA!
cred ca dvs aveti prin aceasta o "problema serioasa"
Asta de unde ati mai scos-o?
e o problema tehnica de care d-voastra refuzati sa tineti cont, probabil ca sunteti de acord cu faptul ca unl sa-l incalzeasca pe altul fara ca acesta din urma sa plateasca nimic, asta insemnand de fapt un furt din buzunarul celui care vrea sa aiba caldura si sa plateasca real ceeace consuma
Transferul de temperatura prin pereti este o notiune generala care nu poate fi prinsa intr-un algorirm de calcul numai pe declaratia ca "eu am in casa 22 grade si vecinul are 5 grade".
Pentru ca legislatia nu este corecta, atat timp cat nu tine seama de transferul de caldura intre apartamente.
Culmea este ca vechea legislatie tinea cont: daca un magazin avea vitrinele sparte platea dublul la caldura iar suma perceputa in plus se impartea apartamentelor invecinate reducandu-le astfel factura la caldura. Prevederea aceasta a fost pastrata in ordinul 233.
De ce oare un apartament "incalzit" la cele 5 grade permise de robinetele termostatice, sau mai bine zis neincalzit nu este taxat corespunzator pentru caldura primita prin pereti?
Daca se va raspunde la aceste intrebari vor disparea problemele cu repartitoarele.