avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Activitate Otilia P.

Activitate Otilia P.

Buna ziua
Din 2019, iunie, s-a emis o hot. jud. prin care tatal plateste 20%din venit fiicei noastre, ca pensie alim, + natura. Pana in prezent a platit pensia alim, nu a contribuit cu nimic in natura ( de Craciun i-a cumparat un cadou, nu stiu dc se considera ca fiind participare in natura). Cum poate contribui in natura ?
La calcului pensiei alim se iau in considerare si bonurile de masa? Sunt venituri trecute pe fluturasul de salar cu caracter permanent. Am intrebat si la hr la el la munca si mi-a spus ca nu se iau in calcul, eu stiam ca orice venit cu caracter permanent se ia.
Din aprilie va fi fara venit, din cate stiu. Daca nu are venit mai plateste pensie alim? Daca da, cat?
Multumesc frumos
Buna.
In 04.05.2018 am intentat proces pt pensie alimentara, in 27.06.2019 s-a finalizat procesul, sentinta este definitiva dar nu a fost redactata.
Nelamuririle mele sunt:
- cine calculeaza cat trebuie sa primeasca fiica noastra retroactiv?
- judecatoria trimite la angajator sentinta pt a fi pusa in aplicare sau trebuie sa merg eu personal?
- cat timp are la dispozitie pt a face plata retroactiva?
- este nevoie de executare silita pt a primii banii?
Multumesc frumos
Buna. Sunt in proces cu tatal fetitei mele pt stabilire paternitate, custodie si pensie alimentara. El solicita 15% din venituri sa plateasca pensie alementara, motivul fiind "nevoile copilului", micuta avand 7 luni jumate.
Multumesc frumos