avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Executare silită

Plata pensiei alimentare

Buna.
In 04.05.2018 am intentat proces pt pensie alimentara, in 27.06.2019 s-a finalizat procesul, sentinta este definitiva dar nu a fost redactata.
Nelamuririle mele sunt:
- cine calculeaza cat trebuie sa primeasca fiica noastra retroactiv?
- judecatoria trimite la angajator sentinta pt a fi pusa in aplicare sau trebuie sa merg eu personal?
- cat timp are la dispozitie pt a face plata retroactiva?
- este nevoie de executare silita pt a primii banii?
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 12:50, 6 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. În hotarâre va scrie data de la care se datorează întreținerea și cuantumul acesteia. Puteți calcula și Dvs.
2. Judecătoria comunică hotărârea doar părților.
3. Hotărârea este executorie de drept și efectul ei este imediat, nu există termen suplimentar pentru plată.
4. Dacă plata nu se face benevol, puteți apela la un executor..
1. Pensia este datorata de la data depunerii cererii de chemare in judecata, iar instanta ii stabileste cuantumul dar nu calculeaza suma totala, executorul o face sau dvs impreuna cu tatal daca acesta consimte sa achite voluntar!
2. Vi se comunica dvs actiunea, mergeti cu aceasta, o cerere de legalizare si o taxa de timbru de 5 lei la instanta pt a vi se legaliza, apoi la un executor judecatoresc daca tatal nu plateste voluntar!
3. N-are niciun termen, ar trebui să plătească deja!
4. Am încederat deja, dacă nu achită voluntar, veți fi nevoită să vă prevalați se serviciile unui executor!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am contestat executarea silită și am câștigat procesul. urmează să-mi recuperez cheltuielile, vă rog să mă îndrumați: care e procedura pe care trebuie s-o urmez? Mia4 Mia4 Buna ziua,in urma unui proces de contestatie la executare silita,mi sa aprobat contestatia,sa anulat executarea si sa aprobat recuperarea cheltuielilor. Dupa ... (vezi toată discuția)
Ordonanta plata admisa TudorEmilia TudorEmilia Buna ziua! Mi-a fost admisa o actiune privind o ordonanta de plata, in sensul ca acum debuitorul este tinut sa plateasca societatii mele suma de 2000 lei. Ea ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie - actiune civila respinsa lolo0112 lolo0112 intr-un proces de abandon de familie pt neplata pensiei de intretinere, m-am constituit parte civila cu suma restanta la pensia de intretinere. prin sentinta, ... (vezi toată discuția)