Suntem 5 proprietari care utilizam un" Drum de servitute "in suprafata de 1920.73 mp.Terenul este in proprietatea statului si noi il avem in folosinta pe perioada nedeterminata.
Acest drum de servitute face parte dintru-un Teren in FOLOSINTA” cu suprafata totala de 18796 mp,care a fost dat in "folosinta"pe perioada nedeterminata COOPERATIVEI MESTESUGARESTI inainte 1989 si ,pe care a construit mai multe imobile (hale de productie),iar o parte din ele au fost vandute dupa 1989.Terenul aferent constructiilor a ramas ca" Teren in folosinta " ,si face parte din suprafata totala de 18796 mp,pe care o administreaza in continuare fi COOPERATIVA,aceasta avand rol fiscal pe toata suprafata de 18796 mp.Proprietarii de imobile (HALE) suntem 5,dar suprafata construita a imobilelor si terenurile aferente sunt diferite.
Eu detin o suprafata de numai 325 mp,,constructie si curte ,iar cota parte din "Drumul de servitute",mi s-a calculat la 384.14 mp.,adica s a Impartit im mod egal la 5 proprietari ,desi ceilalti proprietary au suprafete mult mai mari decat mine.(1920.73:5=384.14 mp),.In anul 2017 am semnat o CONVENTIE prin care mi s au comunicat obligatiile de plata pe care le am,respectiv Impozit pe teren si Ape Meteorice.,iar, intr-o anexa, suprafata de teren care imi revine si in functie de care se face calculul,obligatiilor de plata,adica 709,49mp (325.34+384.14 mp),fara nicio precizare privind modul de calcul.Eu am semnat CONVENTIA,de buna credita,iar ulterior am aflat cum a procedat COOPERATIVA,care detine cea mai mare pare dIn teren.Am refuzat sa platesc facturile si am solicitat o recalculare in "Cota in indiviza ""
Mi s a raspuns ca isi mentin punctul de vedere,ca am semnat Conventia si ,daca nu voi efectua plata tuturor sumelor datorate,vor apela la instantele de judecata
Va rog sa- mi comunicati cum sa procedez
Cu stima,
MAFTEI ILEANA,
UNIUNEA COOPERATIVELOR MESTESUGARESTI a obtinut, prin Hotarare a Consiliului de Minstri din anul 1975, un ''teren in folosinta'', pe perioada nedeterminata in suprafata de 18965 mp,pe care si- a construit diverse imobile.Dupa revolutie a vindut o parte dintre ele la 4 persoane juridice.
In anul 2009 eu,in calitate de persoana fizica, am cumparat o ''Baraca metalica'',amplasata pe terenul aferent 325.35 mp cu titlu "teren in folosinta",
Admnistratorul terenului in folosinta in suprafata totala de 18965 mp este COOPERATIVA MESTESUGAREASCA, care are rol fiscal si plateste impozitul la Impozite si Taxe Locale, dupa ce colecteaza impozitul de la cei 4 proprietri,printre care si Maftei Ileana.
In Notificarea pt plata impozitului suprafata de teren pt care platesc impozit este de 325,35 mp + 384.14 mp ,pentru un Drum de servitute ,care este in suprafata de 1920,73 mp,si s-a impartit la 5 proprietari,fiecaruia revenind o suprafata de 384.17 mp.iar eu am preluat acest calcul la data cumpararii de la fostul proprietar.
Deoarece in ultima perioada impozitele s- au majorat, Cooperativa imi factureaza impozitul cu TVA, si imi factureaza si Ape meteorice,am sistat plata datoriilor pt anul 2018,am cerut sa- mi se calculeze suprafata de teren prin Cota parte ,din suprafata totala a 'terenului in folosinta"fiecare proprietar fiind obligat sa plateasca in functie de ce suprafata de teren in folosinta are . Mentionez ca si imobilele amplasate pe terenurile celorlali proprietari au suprafete mari.
Mi s -a raspuns ca toti proprietarii folosecsc " Drumul de servitute" si asa
s- a hotarat sa se imparta la 5 ,in mod egal.
Astept sa ma cheme in instanta.
Va rog sa- mi comunicati ce temei legal sa invoc in acest caz.Putem utiliza "Cota parte indiviza" ca la Asociatiile de proprietari ?
Va multumesc !
Suntem 5 proprietari care folosim, in comun, un 'Drum de servitute" in suprafata de 1920mp.
Toti cei 5 proprietari avem imobile" Hale de productie " care sunt amplasate pe ''Teren in folosinta '"in suprafata totala de 18796 mp.Din aceasta suprafata eu am o hala de productie " pe" teren in folosinta" de doar 325 mp,restul terenului pana la 18796 mp ,este repartizat la ceilalti proprietari.
Cota parte din " Drum de servitute' s a impartit la 5 si s a stabilit cota parte pt fiecare proprietar.(1920mp;5=384 mp)
Va rog sa mi comunicati daca este corect,avand in vedere ca taxele si impozitele le platesc in functie de suprafata de teren in folosinta
Va multumesc !