Suntem 5 proprietari care utilizam un" Drum de servitute "in suprafata de 1920.73 mp.Terenul este in proprietatea statului si noi il avem in folosinta pe perioada nedeterminata.
Acest drum de servitute face parte dintru-un Teren in FOLOSINTA” cu suprafata totala de 18796 mp,care a fost dat in "folosinta"pe perioada nedeterminata COOPERATIVEI MESTESUGARESTI inainte 1989 si ,pe care a construit mai multe imobile (hale de productie),iar o parte din ele au fost vandute dupa 1989.Terenul aferent constructiilor a ramas ca" Teren in folosinta " ,si face parte din suprafata totala de 18796 mp,pe care o administreaza in continuare fi COOPERATIVA,aceasta avand rol fiscal pe toata suprafata de 18796 mp.Proprietarii de imobile (HALE) suntem 5,dar suprafata construita a imobilelor si terenurile aferente sunt diferite.
Eu detin o suprafata de numai 325 mp,,constructie si curte ,iar cota parte din "Drumul de servitute",mi s-a calculat la 384.14 mp.,adica s a Impartit im mod egal la 5 proprietari ,desi ceilalti proprietary au suprafete mult mai mari decat mine.(1920.73:5=384.14 mp),.In anul 2017 am semnat o CONVENTIE prin care mi s au comunicat obligatiile de plata pe care le am,respectiv Impozit pe teren si Ape Meteorice.,iar, intr-o anexa, suprafata de teren care imi revine si in functie de care se face calculul,obligatiilor de plata,adica 709,49mp (325.34+384.14 mp),fara nicio precizare privind modul de calcul.Eu am semnat CONVENTIA,de buna credita,iar ulterior am aflat cum a procedat COOPERATIVA,care detine cea mai mare pare dIn teren.Am refuzat sa platesc facturile si am solicitat o recalculare in "Cota in indiviza ""
Mi s a raspuns ca isi mentin punctul de vedere,ca am semnat Conventia si ,daca nu voi efectua plata tuturor sumelor datorate,vor apela la instantele de judecata
Va rog sa- mi comunicati cum sa procedez
Cu stima,
MAFTEI ILEANA,