avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lot in Folosinta dat de, C.A.P. in perioada ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lot in Folosinta dat de, C.A.P. in perioada 1989-1991,pana la aparitia legii nr.18/1991

INTREBARE: Despre ,, LOT IN FOLOSINTA ,, dat de,Cooperativa Agricola de Productie ( C.A.P. ) Vorbesc de anii , 1989 - 1992 cand , C.A.P. a fost desfiintat si a aparut legea nr.18/1991
Domnilor,doamnelor, aveti cunostiinta cum si care era modalitatea, procedura legala prin care se beneficia de un astfel de, lot in folosinta in suprafata de 2500 mp.
C.A.P. ul intocmea un, Proces - Verbal , hotarare a conducerii , C.A.P. ori se intocmea vreun act,document prin care adunarea generala a membrilor cooperatori a C.A.P. unde se scria si arta ca persoanei ,, X ,, i s-a atribuit suprafata de teren de 2500 mp. ca lot in folosinta. Se inregistrau undeva astfel de atribuiri ,,lot in folosinta,, ?

S-au Cooperativa Agricola de Productie ( C.A.P. ) spunea verbal ,,vezi mai domnule membru cooperator ,,X,, ca de maine ai terenul ,,lot in folosinta,, de 2500 mp. in cutare loc din comuna. Fara nici o dovada ?
Va multumim.

Cel mai recent răspuns: soparla62 , utilizator 10:27, 9 Octombrie 2016
Exista un Registru agricol in care se mentionau suprafetele acordate.
Multumesc,pentru raspuns ! Am inteles ca exista un registru agricol in care se mentionau ,,Lotul in Folosinta ,, dat de, C.A.P. Insa pe ce baza se inscriau in registrul agricol aceste terenuri ,,lot in folosinta,, Nu trebuia sa existe un document, Hotarare a adunarii generale a C.A.P.ului conform :

DECRET nr. 93 din 28 martie 1983 privind aprobarea statutelor organizatiilor socialiste din agricultura
EMITENT: CONSILIUL DE STAT
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 18 din 30 martie 1983 - ART. 4
Din terenul agricol, proprietatea cooperativei, adunarea generalã poate atribui, anual, lot în folosinta fiecãrei persoane care:
a) este cooperator, a realizat în anul anterior şi se angajeazã sa efectueze şi în anul în curs volumul de munca stabilit de adunarea generalã, în perioadele de timp şi potrivit cerinţelor producţiei;
e) este specialist agricol, lucreazã în cooperativa agricolã şi domiciliazã în localitatea în care îşi are sediul cooperativa.
Mãrimea lotului poate fi în suprafata echivalenta cu pînã la 15 ari teren arabil, în raport cu categoria de folosinta terenului şi de clasa de fertilitate naturala a solului.
În zonele viticole, în cazul în care lotul atribuit în folosinta este plantat cu vie, pînã la 5 ari, nu se va calcula prin echivalare cu teren arabil.
Ori se mergea la funtionarul care se ocupa de registru agricol si trecea lot in folosinta asa cum ocupau terenurile ?
Mai ales ca este vorba de 25 arii (2500 mp. ) si nu de 15 arii (1500 mp. ) cat scrie in Decret 93/1983
Multumesc
Multumesc,pentru raspuns ! Am inteles ca exista un registru agricol in care se mentionau ,,Lotul in Folosinta ,, dat de, C.A.P. Insa pe ce baza se inscriau in registrul agricol aceste terenuri ,,lot in folosinta,, Nu trebuia sa existe o Hotarare a adunarii generale a C.A.P. ?
Ori se mergea CARE CUM DOREA la funtionarul care se ocupa de registru agricol si trecea lot in folosinta asa cum ocupau terenurile ?
Mai ales ca este vorba de 25 arii (2500 mp. ) si nu de 15 arii (1500 mp. ) cat scrie in Decret 93/1983.
Personal am cautat in registrele C.A.P. si nu am gasit in anii 1989 - 1992 pana la desfiintarea C.A.P.ului o forma scrisa vreun proces verbal al adunarii generale privind atribuirea acestui teren de 2500 mp (25 arii). In registrul agricol pana in anul 1989 nu apare suprafata aceasta de 25 arii- Iar brusc in anul 1990 in Registrul Agricol apare si acesta suprafata de 25 arii. Dar nu exista nici un act din care sa rezulte atribuirea terenului.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decret nr. 93 din 28 martie 1983 privind aprobarea statutelor organizatiilor socialiste din agricultura - soparla62 soparla62 Are cineva cunostiinta cand in ce an a fost abrogat ,DECRET nr. 93 din 28 martie 1983 privind aprobarea statutelor organizatiilor socialiste din agricultura - ... (vezi toată discuția)
probe in procesul civil: declaratie martor contra inscris oficial ori contra unor articole din legii si decrete din anii 1985-1991e cornaca cornaca Forta probanta a unei declaratii de martor in instanta civila care marturiseste in fata instantei civile altele decat cele scrise si consemnate intr-un act, ... (vezi toată discuția)
Lot in folosinta mai mare de 15 ari in anii 1970 -1989 era posibil ? nu am gasit nimic cornaca cornaca 1). Care este Articolul, Articolele din LEGEA - DECRET din perioada anilor 1970 -1989 care permitea Membrilor Cooperatori ai Cooperativei Agricole de ... (vezi toată discuția)