avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Eu_ Elena

Activitate Eu_ Elena

Buna seara. Sunt însărcinată în 24 de saptamani si am solicitat la locul de munca reducerea programului de la 8 la 6 ore. Am prezentat o adeverință, un referat medical de la medicul de familie si am realizat si o cerere în acest sens. Conducerea a luat la cunostinta si acum mi se cere sa aduc o copie dupa Anexa de supraveghere medicala a gravidei, anexa ce poate fi eliberată, conform legii, de către medicul.de familie sau medicul specialist. Problema mea e ca nici unul din aceștia nu a realizat vreodata asa ceva si se pare ca nu ma pot ajuta. În firma au mai existat femei însărcinate care au solicitat reducerea programului de lucru si nu a fost nevoie de această Anexa (copie), ultimul caz fiind in ianuarie 2020. Este obligatorie această Anexa? Cine ar trebui sa o realizeze? Ar trebui să mi caut alt medic care o poate realiza? Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu de odihna
In cazul acesta, nu era de datoria celor de la resurse umane sa-mi aduca la cunostinta acest lucru atunci cand am reluat activitatea? Multumesc!
Incepand cu luna martie 2017 am intrat in concediu de maternitate, lunile ianuarie si februarie fiind lucrate integral. Anul trecut (2019) am reluat activitatea, beneficiind de concediu de odihna pentru acel an. Pentru anul 2017, avand in vedere ca am lucrat 2 luni, nu pot beneficia de concediu de odihna? Acum este prea tarziu? Multumesc!
Discuție Recuperare bani
Am dat unei persoane materiale de constructii in valoare de 6000 Ron. Nu am facut nici un contract cu cel in cauza, deoarece era un prieten. Acum este plecat din tara si nu raspunde la telefon. Pot recupera banii in instanta daca am inregistrare video, audio si doi martori? Multumesc!