avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Sunt însărcinată în 24 de saptamani si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Sunt însărcinată în 24 de saptamani si am solicitat ...

Buna seara. Sunt însărcinată în 24 de saptamani si am solicitat la locul de munca reducerea programului de la 8 la 6 ore. Am prezentat o adeverință, un referat medical de la medicul de familie si am realizat si o cerere în acest sens. Conducerea a luat la cunostinta si acum mi se cere sa aduc o copie dupa Anexa de supraveghere medicala a gravidei, anexa ce poate fi eliberată, conform legii, de către medicul.de familie sau medicul specialist. Problema mea e ca nici unul din aceștia nu a realizat vreodata asa ceva si se pare ca nu ma pot ajuta. În firma au mai existat femei însărcinate care au solicitat reducerea programului de lucru si nu a fost nevoie de această Anexa (copie), ultimul caz fiind in ianuarie 2020. Este obligatorie această Anexa? Cine ar trebui sa o realizeze? Ar trebui să mi caut alt medic care o poate realiza? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:21, 1 Noiembrie 2020
Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că o salariată se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c)-e) din ordonanţa de urgenţă nr.96/2003 este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.

Documentul medical menţionat trebuie să conţină constatarea stării fiziologice de sănătate a salariatei şi recomandări privind protecţia acesteia la locul de muncă.

În cazul salariatei gravide, documentul medical trebuie să conţină data prezumtivă a naşterii, precum şi recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia pe timp de zi sau, dacă este cazul, pe timp de noapte, precum şi în condiţii de muncă definite în prezentele norme metodologice ca insalubre sau greu de suportat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model adeverinta/scrisoare risc maternal emillius emillius Buna ziua! Gasesc pe undeva un model de adeverinta/scrisoare de sarcina cu risc eliberata de catre medicul de familie? Sau cum ar trebui sa \"sune\"? ... (vezi toată discuția)
Instiintare angajator a doua sarcina odecianu odecianu Sunt in concediu de maternitate cu primul copiil pana in martie 2018 si sunt insarcinata in 18 sapt, al doilea bebe nascandu_se in februarie 2018. Este ok sa ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate program de 6 ore gravide ContSters68307 ContSters68307 Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti daca programul de 6 ore se poate solicita oricand pe durata sarcinii fara a fi conditionat de saptamana 20,10, de ... (vezi toată discuția)