avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Instiintare angajator a doua sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Instiintare angajator a doua sarcina

Sunt in concediu de maternitate cu primul copiil pana in martie 2018 si sunt insarcinata in 18 sapt, al doilea bebe nascandu_se in februarie 2018. Este ok sa duc o adeverinta medicala si sa instiintez angajatorul privind noua sarcina, avand in vedere ca o sa continui concediul cu cel de_al doilea copiil si nu o sa ma intorc la lucru?
Ultima modificare: Duminică, 24 Septembrie 2017
odecianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 25 Septembrie 2017
Potrivit Normelor de aplicare OUG 96/2003, salariata înştiinţează angajatorul, depunând, în copie, Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei, completată corespunzător de medic, la compartimentul resurse umane din cadrul unităţii, însoţită de o cerere scrisă care să conţină informaţii referitoare la starea proprie de maternitate, şi, după caz, solicitarea de a i se aplică măsurile de protecţie prevăzute de aceasta.

Documentul medical eliberat de medicul de familie sau, după caz, de medicul specialist care atestă faptul că sunteti insarcinata este fie adeverinţa medicală-tip aprobată de Ministerul Sănătăţii, fie Carnetul gravidei şi Anexa pentru supravegherea medicală a gravidei şi lăuzei în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii nr. 12/2004.

În cazul salariatei gravide, documentul medical trebuie să conţină data prezumtivă a naşterii, precum şi recomandări privind capacitatea de muncă a acesteia pe timp de zi sau, dacă este cazul, pe timp de noapte, precum şi în condiţii de muncă definite în prezentele norme metodologice ca insalubre sau greu de suportat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical debut sarcina bianchina18 bianchina18 Ma aflu in urmatoarea situatie, acum o saptamana am aflat ca sunt insarcinata si am avut hemoragie chiar in ziua in care mi s-a confirmat sarcina iar medicul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am ramas insarcinata si as dori sa știu ce legea ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Am ramas insarcinata si as dori sa știu ce legea a fost adoptata acum pe periodata starii de alerta cu virusul. As dori sa intru in risc maternal ... (vezi toată discuția)
Femei insarcinate marianadavid marianadavid Buna Ziua, As dori sa stiu care este procedura de anuntare a unei femei insarcinate la ITM si de asemenea ce documente sunt necesare. Multumesc mult! (vezi toată discuția)