avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra881002

Activitate Alexandra881002

Răspuns la discuția beneficii la intoarcerea din CCC
Va multumesc pentru raspuns!

Conform CCM:

“Art. 55.

……

(2) a) Angajatorul acordă salariaţilor prime cu ocazia:

- sărbătorii religioase de Crăciun – un salariu minim brut pe societate/ salariat; …………….

(3) Pentru salariații nou angajați precum și pentru salariații care au contract de muncă cu timp parțial, acordarea primelor de mai sus se va face corespunzător perioadei lucrate/ timpului efectiv lucrat (ultimele 12 luni anterioare acordării primei respective). “

Va multumesc pentru raspunsuri! In CCM este prevazut ca salariatii beneficiaza de aceasta prima, insa cei nou angajati si cei angajati cu jumatate de norma vor primi prima in conformitate cu perioada lucrata. Eu nu consider ca ma incarez la niciuna dintre cele doua categorii. Am dreptate? Va multumesc inca o data!
P.S. Aici nu se poate aplica legea discriminarii la locul de munca?
Buna ziua! Am revenit din cincediu crestere copil pe data de 3 Sep a anului curent, respectiv mai devreme cu un an. In Decembrie s-au acordat primele de Craciun, iar eu am primit o suma substantial mai mica prin comparatie cu ceilalti colegi, explicatia fiind ca am lucrat doar 3 luni. Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata, cu o vechime de 8 ani in societate. Este legal/correct? Multumesc anticipat!