avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficii la intoarcerea din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficii la intoarcerea din CCC

Buna ziua! Am revenit din cincediu crestere copil pe data de 3 Sep a anului curent, respectiv mai devreme cu un an. In Decembrie s-au acordat primele de Craciun, iar eu am primit o suma substantial mai mica prin comparatie cu ceilalti colegi, explicatia fiind ca am lucrat doar 3 luni. Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata, cu o vechime de 8 ani in societate. Este legal/correct? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandra881002 , utilizator 11:29, 11 Decembrie 2018
Trebuie sa verificati prevederea de la nivelul angajatorului in ceea ce priveste modul de acordare a primelor respective.
Prima este o bonificatie pe care o acorda angajatorul dupa cum doreste. Nu e o obligatie in contractul de munca pentru a avea o cale legala de a-i constrange..
Este, totusi, o obligatie daca acordarea este prevazuta in documentele interne ale angajatorului.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri! In CCM este prevazut ca salariatii beneficiaza de aceasta prima, insa cei nou angajati si cei angajati cu jumatate de norma vor primi prima in conformitate cu perioada lucrata. Eu nu consider ca ma incarez la niciuna dintre cele doua categorii. Am dreptate? Va multumesc inca o data!
P.S. Aici nu se poate aplica legea discriminarii la locul de munca?
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Alexandra881002, utilizator
Am o rugaminte, puteti posta exact prevederea din CCM ?

Alte discuții în legătură

Prima de craciun pt femeile insarcinate? Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am si eu o mica intrebare, daca sunt insarcinata, am dreptul sa primesc prima de Craciun? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cadouri craciun ptr.copiii salariatilor camicami camicami Buna tuturor, daca un salariat are 3 copii minori, are dreptul sa primeasca de 3 ori 150 lei ,neimpozabili, sau doar 150 lei neimpozabili si restul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare de 1 decembrie mony mony Poate legal amenda ITM o firma pentru ca salariatii sai- o parte majoritara- , lucreaza de 1 Decembrie ,daca orele lucrate in aceasta zi se platesc dublu, ... (vezi toată discuția)