avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... beneficii la intoarcerea din CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

beneficii la intoarcerea din CCC

Buna ziua! Am revenit din cincediu crestere copil pe data de 3 Sep a anului curent, respectiv mai devreme cu un an. In Decembrie s-au acordat primele de Craciun, iar eu am primit o suma substantial mai mica prin comparatie cu ceilalti colegi, explicatia fiind ca am lucrat doar 3 luni. Mentionez ca am contract pe perioada nedeterminata, cu o vechime de 8 ani in societate. Este legal/correct? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandra881002 , utilizator 11:29, 11 Decembrie 2018

Conform CCM:

“Art. 55.

……

(2) a) Angajatorul acordă salariaţilor prime cu ocazia:

- sărbătorii religioase de Crăciun – un salariu minim brut pe societate/ salariat; …………….

(3) Pentru salariații nou angajați precum și pentru salariații care au contract de muncă cu timp parțial, acordarea primelor de mai sus se va face corespunzător perioadei lucrate/ timpului efectiv lucrat (ultimele 12 luni anterioare acordării primei respective). “

Intr-adevar, situatia dvs nu este mentionata in CCM.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de craciun pt femeile insarcinate? Miluca Boldan Miluca Boldan Buna ziua, Am si eu o mica intrebare, daca sunt insarcinata, am dreptul sa primesc prima de Craciun? Multumesc. (vezi toată discuția)
Cadouri craciun ptr.copiii salariatilor camicami camicami Buna tuturor, daca un salariat are 3 copii minori, are dreptul sa primeasca de 3 ori 150 lei ,neimpozabili, sau doar 150 lei neimpozabili si restul ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare de 1 decembrie mony mony Poate legal amenda ITM o firma pentru ca salariatii sai- o parte majoritara- , lucreaza de 1 Decembrie ,daca orele lucrate in aceasta zi se platesc dublu, ... (vezi toată discuția)