avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de Craciun pt femeile insarcinate?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de Craciun pt femeile insarcinate?

Buna ziua,

Am si eu o mica intrebare, daca sunt insarcinata, am dreptul sa primesc prima de Craciun?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 11:53, 7 Decembrie 2009
Depinde cum este prevazut in Contractul Colectiv la nivel de unitate. Daca este prevazut ca pentru un contract suspendat nu se acorda, atunci nu veti primi.
Nu cred ca prima de craciun poate sa fie data in functie de faptul daca un c.i.m. este activ sau suspendat ... cunosc cazuri in care s-a luat prima de craciun si in conditiile in care salariatul a plecat inainte de sarbatori de la acel angajator.
Acordarea Primei de Craciun este stabilita de angajator precum si criteriile de acordare stabilite de acesta si sunt enumerate in CCM la nivel de unitate.
Asa cum au spus colegele mele anterior, acordarea acestei prime se face in functie de prevederile cuprinse in CCM-ul aplicabil. Daca in unitatea dumneavoastra nu exista un CCM incheiat atunci sigur aveti dreptul la aceasta prima.
Din experienta personala, va pot spune ca pana acum nu am intalnit nici un CCM in care sa fie mentionat ca primele de craciun si paste, nu se acorda daca salariatul se afla in situatie de suspendare a CIM pe motive medicale. Momentan concediu de maternitate este o astfel de situatie. Daca nu vi se acorda aceasta prima, solicitati justificare in scris a motivului pentru care nu v-a fost acordata cu temeiul legal de sustinere a acestui fapt.
inteleg ca sunteti insarcinata si lucrati? pt faptul ca sunteti insarcinata legea nu obliga pe angajator sa va plateasca prime sau alte bonusuri suplimentare. In functie de situatia economica a firmei se acorda, aceste prime cu respectarea contractului colectiv de munca si a regulamentului intern

Alte discuții în legătură

Alte drepturi salariale in perioada ccc vraja79 vraja79 buna ziua am avut CCC in perioada oct 2011 - oct 2013 cand am intrat in concediu am citit pe net ca drepturile prevazute in CCM gen prime pasti-craciun se ... (vezi toată discuția)
Cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pielucian pielucian salut. am o intrebare: cim mai este in vigoare daca am intrat in ccc? pentru ca intr-un articol din ccm pe companie prima de craciun se plateste odata cu ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? vivi23ro vivi23ro sint in concediu postnatal pina in 7 ianuarie, contractul de munca nu este suspendat, ceilati colegi au primit prima de craciun, eu nu Am dreptul la acesti ... (vezi toată discuția)