avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate Daniegheorghe

Activitate Daniegheorghe

Nu m-a amenitat acum,insa inainte in certurile noastre spunea mereu ca poate vreau sa nu mai vad copilul sau ca parintii mei sa nu mai vada copilul,iar acum am impresia ca joaca doar un teatru ieftin pentru a o putea lua. Eu nu m-am opus sa o vada..am fost de acord sa petreaca ceva timp impreuna sub supravegherea mea. Da,o poate lua fara consecinte sa inteleg? Adica fata merge la gradinita in comuna in care locuiesc,are medicul aici. El locuieste in alta localitate,destul de departe. O poate lua pur si simplu din mediul ei fara sa raspunda pt asta? Este un haos total. El o poate lua si o poate tine pana se plictiseste,iar apoi cand nu mai are timp sau resurse o poate aduce inapoi..nu? Asta nu inteleg eu..cum ma pot descurca pana la terminarea procesului astfel incat s afie toata lumea multumita si cel mai important,copilul care ar trebui sa petreaca timp cu amandoi,dar este f posibil sa am de suferit din cauza asta.
Nu vreau sa ma cert cu el pe tema asta. Tocmai de aceea ma gandeam sa facem acest acord ca o baza scrisa. Nu as refuza sa ii dau copilul daca are ordin judecatoresc. Intentia mea era sa am si eu o siguranta ca pot sa o iau inapoi. Am inteles ca politia nu se baga in astfel de cazuri cand procesul este inca in desfasurare. Nu stiu cat este de adevarat,tocmai de aceea cer pareri. Multumesc

When a scris:

Va obtine program cu luarea copilei la domiciliul lui.
Cel mai bine treceti peste aceste temeri si incurajati copila sa aiba o relatie sanatoasa si fireasca cu parintele ei.
Nu este bine sa vi-l transformati in dusman inca de la inceput.
Daca obtine program de vizita si tot nu dati copila atunci o sa poata incepe cu executari silite respectiv sa ceara penalizari si sa ajungeti sa platiti intre 100-1000 ron/zi de intarziere.
Daca el refuza sa aduca copilul inapoi,ce as putea face pt a-l determina sa respecte acordul?
Sunati la politie.

Atunci acest acord este nimic,iar eu daca refuz sa o las pe cea mica la el de teama ca nu o sa o aduca inapoi,tot eu platesc pt ca nu am fost de acord. Nu,nu mi-a explicat detaliat aceste aspecte. Urmeazasa ne vedem pt a le discuta,insa pana atunci am zis sa mai cer pareri

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti o avocată experimentată va poate explica în cca 2 ore toate versiunile posibile.Nu v-a explicat detaliat?

Fără hotărâre nu puteti lua nici unul minorul inapoi.
E posibil.sa va taxeze instanțele daca împiedicați un program de vizita.
Trebuie stabilită si o strategie concretă.

Pe aceste aspecte ar trebui discutat detaliat cu avocata.

Sa inteleg ca acest acord are totusi o valoare juridica si ca in baza lui ne putem intelege fara a ne judeca in paralel practic? Incerc sa fac pe plac si copilului si sa petreaca timp si ea cu tatal ei pt ca ea ne iubeste pe amandoi,asa cum este normal,dar totodata vreau sa fiu sigura ca nu profita el de mine.

Cristina Paisa a scris:

Nu respecta acordul, ii puteti face plangere penala pentru infractiunea de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.

Buna ziua,
Sunt in proces de custodie cu tatal fetitei mele in varsta de 3 ani si jumatate. Tatal a fost plecat in strainatate si a revenit in tara la inceputul lunii decembrie. Am stabilit o intalnire pentru ca el sa poata vedea minora si suntem pe cale de a stabili o alta. Ideea este ca el vrea sa ia minora la domiciliul lui 2 weekend uri pe luna. Mie imi este teama ca refuza sa o mai aduca inapoi,asa ca am refuzat aceasta propunere. Ulterior,el a spus ca ma va da in judecata pt a obtine un program de vizita pana la finalizarea procesului,urmand ca eu sa suport costurile. Ideea este ca nu stiu exact cat m-ar costa acest lucru si nici nu stiu cat va dura. Avocata lui a venit cu propunerea ca eu si avocata mea sa stabilim o intalnire cu ea si paratul si sa stabilim de comun acord un program de vizita prin care el sa poata lua minora la domiciliul lui. Este de folos acest acord? Daca el refuza sa aduca copilul inapoi,ce as putea face pt a-l determina sa respecte acordul? Care ar fi procedura prin care as putea sa iau copilul inapoi inainte de finalizarea procesului? Multumesc.