avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedintiala incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedintiala incredintare minor

Buna ziua,
Sunt in proces de custodie cu tatal fetitei mele in varsta de 3 ani si jumatate. Tatal a fost plecat in strainatate si a revenit in tara la inceputul lunii decembrie. Am stabilit o intalnire pentru ca el sa poata vedea minora si suntem pe cale de a stabili o alta. Ideea este ca el vrea sa ia minora la domiciliul lui 2 weekend uri pe luna. Mie imi este teama ca refuza sa o mai aduca inapoi,asa ca am refuzat aceasta propunere. Ulterior,el a spus ca ma va da in judecata pt a obtine un program de vizita pana la finalizarea procesului,urmand ca eu sa suport costurile. Ideea este ca nu stiu exact cat m-ar costa acest lucru si nici nu stiu cat va dura. Avocata lui a venit cu propunerea ca eu si avocata mea sa stabilim o intalnire cu ea si paratul si sa stabilim de comun acord un program de vizita prin care el sa poata lua minora la domiciliul lui. Este de folos acest acord? Daca el refuza sa aduca copilul inapoi,ce as putea face pt a-l determina sa respecte acordul? Care ar fi procedura prin care as putea sa iau copilul inapoi inainte de finalizarea procesului? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
Daniegheorghe, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 18:34, 10 Decembrie 2018
Nu respecta acordul, ii puteti face plangere penala pentru infractiunea de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
Va obtine program cu luarea copilei la domiciliul lui.
Cel mai bine treceti peste aceste temeri si incurajati copila sa aiba o relatie sanatoasa si fireasca cu parintele ei.
Nu este bine sa vi-l transformati in dusman inca de la inceput.
Daca obtine program de vizita si tot nu dati copila atunci o sa poata incepe cu executari silite respectiv sa ceara penalizari si sa ajungeti sa platiti intre 100-1000 ron/zi de intarziere.
Daca el refuza sa aduca copilul inapoi,ce as putea face pt a-l determina sa respecte acordul?
Sunati la politie.
Daca aveti o avocată experimentată va poate explica în cca 2 ore toate versiunile posibile.Nu v-a explicat detaliat?

Fără hotărâre nu puteti lua nici unul minorul inapoi.
E posibil.sa va taxeze instanțele daca împiedicați un program de vizita.
Trebuie stabilită si o strategie concretă.

Pe aceste aspecte ar trebui discutat detaliat cu avocata.
Ultima modificare: Luni, 10 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa inteleg ca acest acord are totusi o valoare juridica si ca in baza lui ne putem intelege fara a ne judeca in paralel practic? Incerc sa fac pe plac si copilului si sa petreaca timp si ea cu tatal ei pt ca ea ne iubeste pe amandoi,asa cum este normal,dar totodata vreau sa fiu sigura ca nu profita el de mine.

Cristina Paisa a scris:

Nu respecta acordul, ii puteti face plangere penala pentru infractiunea de nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.

Atunci acest acord este nimic,iar eu daca refuz sa o las pe cea mica la el de teama ca nu o sa o aduca inapoi,tot eu platesc pt ca nu am fost de acord. Nu,nu mi-a explicat detaliat aceste aspecte. Urmeazasa ne vedem pt a le discuta,insa pana atunci am zis sa mai cer pareri

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca aveti o avocată experimentată va poate explica în cca 2 ore toate versiunile posibile.Nu v-a explicat detaliat?

Fără hotărâre nu puteti lua nici unul minorul inapoi.
E posibil.sa va taxeze instanțele daca împiedicați un program de vizita.
Trebuie stabilită si o strategie concretă.

Pe aceste aspecte ar trebui discutat detaliat cu avocata.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu ... Alina Ghi. Alina Ghi. Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu suntem căsătoriți, dar copilul este recunoscut de tatal lui. Pot incheia un act de comun ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna, domiciliu la mama, partaj nefinalizat, copil traumatizat mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil pt 2-3 zile virgo19 virgo19 Buna seara! Am un copil de 10 luni, sunt despartita de tatal copilului, nu am fost niciodata casatoriti, doar concubinaj, insa copilul ii poarta ... (vezi toată discuția)