Buna ziua!
Am divortat in martie 2012 si in octombrie am introdus actiunea de partaj. Eu am vrut sa impartim in cote egale toata masa partajabila, insa fostul sot solicita 80% din aceasta. Deoarece ii trebuie tot felul de dovezi pentru aceasta, a incercat sa imi ia si fetita. M-a dat in judecata si a solicitat domiciliul fetitei la el. Instanta insa mi-a dat-o mie.
Fetitei a inceput sa ii fie foarte frica de el. Ce pot face? Ce ma sfatuiti? Deoarece, partajul nu s-a terminat inca, fostul sot intra in casa la orice ora si imi poate lua fetita. Acum inca nu sunt probleme deosebite, deoarece el este nevoit sa imi aduca fata inapoi la scoala.
Dar ce e de facut pentru perioada vacantei? Daca imi ia fetita mi-o mai aduce la toamna, cand se termina vacanta. La politie de cate ori am apelat, mi-au spus ca nu au cum sa intervina deoarece este custodie comuna. Chiar daca domiciliul fetitei e la mine, avand in vedere acea custodie comuna, ei nu ma pot ajuta.
In cazul in care nu este stabilit un program de vizitare, ce presupune respectarea unor intervale de timp , fostul sot nu poate lua minorul de la domiciliul sau.
Locuiti impreuna sau s-a mutat din casa?
Cati ani are fata ?
Bineinteles ca poate lua minorul, ambii parintii exercitta autoritatea parinteasca in comun asa ca si tatal poate decide in acord cu dvs de preferat, cand si cat il ia.
Pt astfel de neintelegeri privind vizita , puteti deschide actiune in instanta pt stabilirea unui program de vizita. ( art 401 pct 2- NCC)
Mai puteti depune plangere penala pt retinerea copilului minor de catre un parinte fara acordul celuilalt ( art 307 cod penal )- pe partea asta nu cred sa aveti succes, dar puteti incerca.
Mai aveti la indemana o actiune in instanta pentru inapoierea copilului la domiciliu .
Nu exista un program de vizitare stabilit iar mama refuza facilitatarea crearii unei legaturi intre tata si copil, prin prisma relatiilor personale cu minorul.
In acest sens numai instanta de judecata va transa un proces avand ca obiect stabilirea unui program de vizitare.
Utilizatorul a precizat foarte clar ca exista o relatie conflictuala cu tatal copilului, si, neexistand un interval de timp stabilit, conform unei hotarari judecatoresti, dreptul de vizitare nu poate fi exercitat.
Tatal are dreptul de a veghea la buna crestere si educatie a copilului.
A exercita autoritatea parinteasca in comun implica notiunea de a lua decizii majore cu privire la cresterea si educatia copilului.
Programul de vizitare este stabilit , distinct de aceasta institutie.
Pana obtineti prin instanta un program de vizitare, incercati sa nu lasati fetita nesupravegheata, eventual in absenta dvs. sa stea la bunici sau la rude, unde fostul sot nu poate intra cand vrea.
Nu va bazati pe autoritati, fara o hotarare judecatoreasca care sa scrie negru pe alb cand are dreptul la relatii cu minora, tatal o poate lua oricand, fara ca cineva sa intervina.
Daca copilului ii este frica de el, trebuie sa demonstrati in fata instantei, cu martori sau cu inscrisuri. Inscrisurile pot fi si de la un psiholog, care poate face evaluarea minorei vis a vis de parinti.
Teama dumneavoastra este nejustificata pana la proba contrarie.
Aveti o hotarare judecatoreasca prin care vi s-a incredintat copilul, de ce nu aveti incredere in lege si in autoritati? Nu va ia nimeni copilul cu forta decat daca ii place sa-si faca singur probleme...pentru la asta va conduce nerespectarea unei hotarari judecatoresti.
Linistiti-va si nu mai speriati si copilul prin teama dumneavoastra.
Custodie unica
raluklly
pot sa obtin custodia unica a copilei mele de 1 an?eu vreau custodia unica deoarece mediul in care fostul sot vrea sa imi duca copilul in cazul unei custodii ... (vezi toată discuția)