avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie unica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie unica

pot sa obtin custodia unica a copilei mele de 1 an?eu vreau custodia unica deoarece mediul in care fostul sot vrea sa imi duca copilul in cazul unei custodii comune este o casa la tara (acolo locuieste acum cu parintii lui), cu wc in curte, beci deschis, animale multe, incalzire la soba; unde imi este foarte frica sa o las deoarece fata mea este foarte zapacita si nu sta locului si nu are cine sa stea numai dupa ea deoarece niciodata nu a stat singura nici cu tatal si nici cu bunicii ei..Eu vreau ca el sa aiba o relatie cu fetita, sa o viziteze cat mai des dar nu sa o ia la el.Sunt de acord sa iasa cu ea in Bucuresti oriunde dar sa nu o duca la tara deoarece v-am mai spus: nu sta nimeni dupa ea.De fiecare data cand m-am dus la parintii lui numai eu am stat cu ea.Plus ca nu stiu daca ma ajuta la proces dar sotul meu a fost si violent cu mine, fapt pt care am si divortat(am certificat medico legal si plangere la politie).Mentionez si faptul ca eu nu mi-am lasat fetita singura decat cu mama mea( maxim 4-5 ore), in rest nu a stat nici cu tatal ei mai mult de 10 minute singura.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
raluklly, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:59, 11 Aprilie 2013
Custodia unica este dificil de acordat, si trebuie sa aveti mai multe argumente, decat cel privind conditiile care exista in casa de la tara.
O evaluare a unui psiholog, referitoare la faptul ca violentele tatalui pot pune in pericol sanatatea copilului ori neimplicarea parintelui in cresterea si educarea minorului, pot ajuta ca si argumente (insotite de dovezi) in eventuala acordare a custodiei unice.
Cred ca ceea ce descrieti dvs este "stabilirea domiciliului copilului la mama" si nu " custodie unica".
Din ce descrieti, vreti ca sa existe o relatie stransa cu tatal, vizite etc, ceea ce inseamna un cadru general de custodie comuna. Din 2011, prin schimbarea codului civil, custodia copilului din familii desfacute este comuna, custodia unica fiind doar o exceptie mai greu de obtinut.

Prin urmare, concentrati-va pe a obtine stabilirea locuintei fetitei la dvs, si nu la tata, si nu pe custodia unica, unde posibil sa aveti sanse minime.
Puteti avea argumente destule: varsta mica a fetitei, chiar si faptul ca este fetita, si creste mai usor langa mama. Mai aveti nevoie si de dovada ca ii puteti asigura conditii de locuire decente, din veniturile sau resursele dvs. Altfel, cine se dovdeste ca ii poate asigura resursele de locuit fetitei are mai multe sanse sa castige stabilirea domiciliului.

Puteti rezolva o parte din aceste detalii si prin mediere, daca intampinanti o opozitie puternica din partea tatalui. Succes!
Custodia unica va fi greu de obtinut. Vad insa ca sunteti de acord cu implicarea tatalui in viata fetitei, prin urmare se poate sa colaborati in exercitarea unei custodii comune.

Ceea ce va rezolva problemele dvs este stabilirea locuintei la dvs - nu ar trebui sa fie foarte greu avand in vedere varsta copilului, daca aveti conditii corespunzatoare de locuit - si un program de vizitare pt tata.

Acest program de vizitare ar trebui ca instanta sa dispuna sa se desfasoare la domiciliul dvs, in prezenta dvs, sau daca este cu luarea copilului din domiciliu sa nu fie dus acesta la bunicii paterni, ca urmare a pericolelor care o pandesc acolo si despre existenta carora va trebui sa convingeti instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)