avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. Aș avea șanse să obțin custodia totală?

Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe discuții și certuri,plângeri la poliție din partea mea deoarece ma urmărea,m-a amenințat pe mine si familia mea ca ne omoară si ca ne da foc la casă. Tatăl copilului m-a ajutat financiar,cu ceva perioade lipsa,dar per total mi-a plătit pensie alimentară. Fetița fiind crescută de mine cu ajutorul părinților mei,el in felul ăsta nu a contribuit niciodată. De câteva zile ma amenință că vine sa îmi ia fata cu forța ca pe el nu il interesează dacă fata plânge si eu nu sunt de acord,deoarece nu a petrecut o perioadă mai lungă de timp cu el fără mine,fata doar cu mine a dormit de la nastere,nu vreau sa fie supusă la asemenea traumă. Subscriu că până ce fetița a împlinit 6 luni,tatăl copilului a stat la domiciliul meu. Aș avea șanse să obțin custodia totală? El are voie sa vină fara acordul meu sa ia fetița? Îl consider un pericol pentru mine si fetiță,are un comportament foarte schimbător si e vulnerabil. Precizez că eu mereu am iesit cu el si fetița cand a dorit,nu i-am interzis niciodată să o vadă dar mereu a fost in prezența mea.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 11:27, 18 Noiembrie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
Autoritatea părintească , unică sau comună, nu are legătură cu programul de vizită sau cu plata pensiei alimentare.
Dacă nu aveţi sentinţă privind domiciliul fetiţei la mama, domnul o poate lua oricând şi să nu o aducă înapoi-părinţii au drepturi egale şi mama nu are mai multe drepturi ca tata.Pe nimeni nu interesează că doar dvs. aţi crescut copilul, că doarme numai cu dvs., pentru fiecare învăţ este şi dezvăţ. Nici o autoritate nu vă va ajuta ÎN LIPSA unei hotărâri judecătoreşti despre domiciliul fetiţei.
Autoritatea unică vă ajută să puteţi pleca în vacanţă cu fetiţa fără să vă rugaţi de tata pentru declaraţie notarială sau să mutaţi copilul de la o şcoală la alta fără piedici puse de tata, în rest, programul de vizită e la fel, indiferent de autoritatea părintească.
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2019
Martonze, utilizator
Fetița este trecută la domiciliul meu
În lipsa unei hotărâri judecătorești prin care domiciliul fetiței sa fie stabilit la dvs iar tatăl sa aiba sau nu program de vizita, acesta are drepturi egale cu dvs inclusiv dreptul sa tina copilul la el cate zile doreste.
Aveti șanse și de obținere a autorității părintești unice însă trebuie răbdare. Pentru a va creste sansele ar trebui sa începeți cu solicitarea unui ordin de protecție împotriva lui pentru amenințările cu omor.
Luati legatura cu un avocat cu care să discutați pe larg situația deoarece pe forum sfaturile sunt limitate la situația succintă descrisă de dvs
Vă mulțumesc! Precizez ca domiciliul fetiței este stabilit deja la mine. El prin urmare a plângerilor mele i se făcuse dosar penal. A insistat o perioadă lungă sa se împăcam și am retras plângerea deoarece am crezut că va fi bine dar nu s-a putut

Alte discuții în legătură

Vrea sa-mi ia fata.. mariana910521 mariana910521 Buna ziua,va rog daca ma puteti ajuta..St intr-o relatie de 10 ani,si de 4 ani stam intr-un oras...si eu spunandu-i 'sotului meu' ca vreau sa ne mutam in ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu ContSters437699 ContSters437699 Buna ziua,sant casatorita de 3ani locuim impreuna de 5avem o fetita de 2,8luni ,sotul meu acum 1luna jumate a decis sa paraseasca domiciliul si copilul ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)