avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort si custodie

Buna Ziua!
Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita.
Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori.
de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este extrem de gelos, nu avem prieteni, nu ies din casa, injurii si certuri la ordinea zilei, uneori ma mai ia si la palme, se comporta f urat si cu fetita, o injura, mie frica de el sa ii propun divortul, vreau sa plec cu fata, inapoi la mama mea, nu ma intereseaza nimic din ce am facut impreuna,
Intrebarea mea este ce pot face sa nu ma hartuiasca ?
Si cel mai important, cum fac sa nu poata obtine custodia fetitei mele ? Nu vreau sa ma desparta de ea, este sufletul meu !
Ma gandeam sa depun o petitie la politie, odata plecata eu inapoi la el nu ma mai intorc, prefer sa imi cresc copilul singura decat sa mai suferim !
Va Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: elianadeea , utilizator 02:24, 22 Martie 2017
În caz de divorț, regula este ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun (custodia comună), iar locuința copilului să fie stabilită la unul dintre părinți. Dacă la locuința mamei beneficiați de condiții corespunzătoare, locuința copilului va fi stabilită la dvs, având în vedere și vârsta fragedă a copilului și faptul că (eventual) aveți și ajutorul mamei dvs la creșterea și supravegherea minorului.
In cazul in care sotul va agreseaza fizic,verbal,emotional dar mai ales fizic faceti o reclamatie la politie sau sunati la 112 imediat,apoi solicitati in instanta emiterea unui ordin de protectie .Dupa obtinerea ordinului o sa aveti timp si putina liniste pt formularea actiunii de divort.Succes.
Este foarte importantă recomandarea domnului avocat avnic. Trebuie să mai suportaţi până la următoarea agresiune fizică, caz în care sunaţi la 112 şi cereţi ajutorul Poliţiei; dacă aveţi măcar o vânătaie, imediat mergeţi la Serviciul de medicină legală, de unde obţineţi un certificat medical; în baza acestor documente, solicitaţi ordin de protecţie. Dacă puteţi, este bine să înregistraţi injuriile şi ameninţările, chiar cu telefonul dvs.
Numai după acest efort (destinat de a obţine dovezi materiale susţinerii plângerii dv) aveţi şansa de a obţine autoritate părintească unică şi un program de relaţii personale ale minorei mai restrâns, în prezenţa dvs. sau la sediul DGASPC.
prefer sa imi cresc copilul singura decat sa mai suferim !

Doamnă, trebuie să conştientizaţi că nici după divorţ, nu vă veţi creşte copilul singură, fiindcă legislaţia prevede autoritatea părintească comună.
Copilul dvs. are dreptul la 2 părinţi, deci soţul dvs. va avea dreptul la relaţii personale cu fetiţa cel puţin 2 weekenduri lunar şi diferite sărbători, onomastice, aniversări, plus vacanţe cu copilul, în care el va avea dreptul de găzduire.
Dvs. vă va reveni obligaţia legală de a sprijini relaţia fetei cu tatăl şi de colaborare cu tatăl, în interesul superior al copilului dvs.
Daca aveti motive de divort si le puteti dovedi nu consider ca este necesar sa asteptati o noua agresiune.
Degeaba sunati la 112 daca va da doar cateva palme.

Trebuie sa auda vecinii ca va bate si sa aveti si urme cand vine echipajul de politie.
Vecinii ar trebui si ei audiati.

Trebuie sa va ganditi bine cum sa procedati.

Alte discuții în legătură

Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Dupa abuz fizic si psihic vreau sa divortez balanjulia balanjulia dupa 7 ani de casnicie, cu doi copii minori (4.5 ani amandoi), trebuie sa divortez. Sotul meu, consumator de bauturi alcoolice, este extrem de gelos - a ... (vezi toată discuția)