avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu

Buna ziua,sant casatorita de 3ani locuim impreuna de 5avem o fetita de 2,8luni ,sotul meu acum 1luna jumate a decis sa paraseasca domiciliul si copilul motivand ca nu mai vrea sa stea cu mine ,suna foarte rar sa vorbeasca cu fata o data pe saptamana o vede ai cumpara iaurturi pt micul dejun si cam atat am facut plangere la politie si de cand a fost chemat acolo sa "schimbat"un pic el este cu amanta lui si copilul acesteia.as dori sa stiu daca divortam la notar ce drepturi am eu si fetita mea si daca pot face o plangere si pt daune morale pt 5ani de minciuna si daca el are vreun drept asupra copilului va multumesc frumos astept raspuns
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:27, 22 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu imi dau seama pentru ce infractiune ati depus plangere la politie.
Se poate divorta la notar dacă soţii convin asupra tuturor aspectelor referitoare la numele de familie pe care să îl poarte după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copiilor după divorţ, modalitatea de păstrare a legăturilor personale dintre părintele separat şi fiecare dintre copii, precum şi stabilirea contribuţiei părinţilor la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.
Buna ziua am facut o plangere pt parasire de domiciliu care dupa cum observ invatat fiind, a inceput sa sune mai des si filmeaza ca sa aiba probe ca tine legatura cu ea eu nu imi permit un avocat ca sa stiu care sant drepturile mele si ale fetitei avand in vedere are amanta si ca a parasit domiciliul si zice ca imi ia si copilul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista incriminata in codul penal aceasta fapta, ati depus inutil plangerea penala.
Daca nu va intelegeti asupra tuturor aspectelor asa cum v-am indicat anterior, ca sa mergeti la notar, trebuie sa va adresati instantei.

Ok va multumescfrumos
Ma tem ca nu va permiteti sa nu aveti avocat. Nu stiu cat anume v-a certut un avocat de nu vi-permiteti, o consultatie nu e un capat de lume si poate sa va schimbe putin perspectiva. In plus, un avocat poate sa obtina niste drepturi ale copilei cu 5 luni mai devreme de cat va va lua dv. sa le obtineti si asta poate fi diferenta de onorariu. Nu stiu, depinde de situatie, dar va sfatuiesc sa mergeti la un avocat si sa nu mai faceti plangeri ca nu ajuta.
La notar daca divortati nu mai cereti daune. Daca vreti daune, e greu de dovedit, sanse mici, onorariu mare, timp lung de solutionare, multe probe necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eventual divort ContSters406210 ContSters406210 Cu sotia mea suntem impreuna de 10 ani si de 6 ani casatoriti. In urma casatoriei a urmat un copil (fetita) acuma avand varsta de 5ani si cateva luni. De cand ... (vezi toată discuția)
Discutii despre familie damarice damarice sant bunica unei fetite de9ani si5luni.In urma unui divort intre parinti,fetita i-a fost ancredintata mamei.Tatal si bunicii din partea tatalui avand drept de ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)