Buna seara! Am un copil de 10 luni, sunt despartita de tatal copilului, nu am fost niciodata casatoriti, doar concubinaj, insa copilul ii poarta numele...Copilul locuieste cu mine, insa tatal sau vrea sa i-l dau si lui 2-3 zile acasa la el...Mie imi este teama ca nu cumva sa refuze sa-mi mai dea copilul...este posibil acest lucru? Se poate face ceva? cineva mi`a spus sa fac un angajament intre mine si el, cu semnaturile amandurora, unde sa scrie ca se obliga sa-l aduca pe data x... Are vreo valoare acest angajament? Imi poate opri copilul, sa refuze sa mi`l mai dea? Eu stiu, adica poate inventa ceva de genul "ea mi`a adus copilul si apoi nu a mai interesat`o.." sau vreo inventie de genul asta, prin care sa poata opri copilul? va rog raspundeti`mi! Multumesc!
Aveţi dreptate să fiţi bănuitoare. De obicei aşa se întâmplă şi apoi binevoitoare suportă consecinţele. Un copil de 10 luni nu poate fi plimbat ptr 2-3 zile, şi nici o mamă nu ar putea fi de acord cu această situaţie. Nici o instanţa de judecată nu ar putea admite aşa ceva dacă el ar solicita in instanţă un astfel de program de legături personale cu minorul un astfel de program fiind extrem de traumatizată ptr un copil la această vârstă. Nu semnati nimic şi dacă doreşte să îl vadă permiteţi aceste legături la domiciliul dv.stră, nu ptr 2-3 zile dacă acest lucru nu este posibil, ci câteva ore pe zi sau la câteva zile, cum doriţi, dar cu respectarea programului copilului.
Nu sunteti obligata sa-i dati copilul numai in cazul in care se stabileste un program de vizitare al minorului prin hotarare judecatoreasca. Cererea pentru stabilirea unui program de vizitare trebuie sa o ceara tatal. Prin hotarare se va stabili atat programul cat si modalitatea de vizitare, adica la locuinta dvs. sau o sa-i permita sa duca copilul la domiciliul sau, cu perioada exacta cat are voi sa tina copilul la el, cand poate sa-l ia si cand sa-l aduca acasa.
deci sa inteleg ca exista posibilitatea sa o opreasca si sa nu vrea sa mi`o mai dea, iar eu nu`i pot face nimic? de fapt asta ma intereseaza sa aflu, nu traumatizarea sau altceva, ca fata isi cunoaste tatal si bunicii si este cat de cat obisnuita cu ei...va rog raspundeti`mi daca se poate sa opreasca fata si sa nu vrea sa mi`o mai dea...?
Doamna, nu va poate spune nimeni aici pe forum daca poate sa o ia si sa nu o mai aduca sau nu. Dumneavoastra cunoasteti cel mai bine caracterul persoanei in cauza si numai dv puteti da raspuns la aceasta intrebare. Chiar si cu hotararea in mana, nu va garanteaza nimeni ca tatal va aduce copilul sau nu. Dv cunoasteti persoana.
Raspunsul este: Da, poate sa va ia fetita si sa nu vi-o mai dea inapoi iar dumneavoastra sa nu puteti face nimic, dar absolut nimic. Asa ca cititi cu atentie raspunsul doamnei avocat Dedita si decideti ce aveti de facut, pentru ca numai dumneavoastra cunoasteti detaliile cazului dumneavoastra.
Tata doar in acte
steriel
Vreau sa va prezint si eu o situatie delicata pentru mine. Dupa 15 de trait in concubinaj cu un X a rezultat un copil care acum are varsta de 8 ani. Din ... (vezi toată discuția)
Plasament minor
ronaldo83
Se da urmarorul caz:Un minor de 13 ani al carui parinti sunt divortati mama avand custodia unica si tatal program de vizita.Poate mama sa deschida proces de ... (vezi toată discuția)