Pentru a evita orice stres aveti nevoie de o hotarare judecatoareasca.
Daca ii dati copilul si va refuza sa il inapoieze va dura probabil cca o luna si jumatate pana sa aveti o hotarare judecatoreasca.
Ar fi recomandabil sa consultati verbal un avocat pentru a intelege toate implicatiile unui proces mai inainte ca acesta sa inceapa.
Doamna, daca dv, intelegeti ca acel om este un tata bun, copilul poate sta la el 2-3 zile fara probleme, ar fi stupid sa nu ii dati copilul.
Sigur ca se poate intampla orice pe planeta, insa daca el vrea copilul ar fi macar normal sa consemnati acest lucru intr-un inscris: eu, mama, dau copilul cu schimburi jucarii, in gazduire tatalui pentru perioada .. Eu tatal, ma angajez sa returnez copilul la domiciliul mamei in data de... sau mai devreme.
Recomandari: o prietena care sa fie de fata la momentul in cara tatal ia copilul si care poate fi martor in caz de probleme.
Daca tatal nu returneaza copilul in termenul stabilit, faceti plangere la politie si actiune in instanta, apoi preschimbare termen. Puteti aduce copilul inapoi, in functie de eforturi, in una-doua saptamani maxim.
Asta e partea goala a paharului.
Partea plina e ca e mult mai bine pentru copil sa isi mentina si intareasca legatura cu tatal inca de acum, ca acel copil nu va fi unul traumatizat de vizitele intre parinti daca e obisnuit cu ele de mic (pana intr-un an suporta mai usor schimbarile de mediu si persoane), ca tatal nu va face dosare in instanta exclusiv ca sa va hartuiasca asa cum va fi provocat sa faca daca nu vede copilul...
E jenant sa primiti sfaturi sa nu dati copilul pana la o hotarare in acest sens, asta echivaleaza cu un sfat de genul: fa-i rau copiluluyi daca n-ai hotarare sa te pblige sa-i faci bine! E ilegal un astfel de sfat, e imoral si nu e in interesul dv. si al minorului.
Pentru clarificari suplimentare, mergeti la o consultatie juridica pentru viitor.
Copil fericit!
Aceasta problema o am si eu fetita mea are 8 luni eu iam spus concubinului meu vizita o face numai in prezenta mea si la domicilul meu eu deja sant cu el in tribunal am cerut incredintarea minorului la mn spre crestere si educare si stabilirea pensiei alimentare astept sa se faca ancheta sociala te sfatuiesc sa faci la fel daca crezi ca nu mai exista nici o sansa de inpacare nu este usor dar succes si sa fim mame adevarate sa ne crestem copii
Nu va spun sa lasati tatal sa isi vada copilul, e clar ca nu doriti asta. Va spun insa ca o data nicio instanta nu va vedea cu ochi buni nevoia dv. de control asupra relatiei dintre copil si tata si, a doua oara, ca relatia dintre copil si o alta persoana (fie tata, bunic sau var) se formeaza IN LIPSA persoanei care creste si educa acel copil.
In esenta, o relatie intre copil si tatal sau nu se poate forma in prezenta mamei, la fel cum si o relatie intre copil si mama nu se poate forma in prezenta tatalui. Desigur, discutam de familii care nu mai sunt impreuna, regulile, afectul, emotiile si relatiile fiind diferite in celelalte cazuri.
O relatie controlata in acest caz duce la o intrerupere a relatiei copilului cu tatal sau; sa nu ramaneti foarte socata daca instanta (asta ori alta) va da tatalui program de vizitare IN LIPSA dv.
Sigur, nu cunosc daca exista temei pentru supravegherea vizitelor, nuy stiu, dar nu discutati despre asta, ba chiar spuneti ca situatia e similara celei de mai sus, unde mama spunea ca tatal e perfect ok sa stea singur cu copilul. Undeva ceva nu se potriveste.