avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu ...

Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu suntem căsătoriți, dar copilul este recunoscut de tatal lui. Pot incheia un act de comun acord cu tatal in care sa stabilim un program de vizita? Avem aproximativ o luna de cand suntem despărțiți, el cere sa isi vadă copilul dar imi e teamă ca nu mi-l va aduce înapoi si nu am incredere sa il las sa viziteze copilul. A fost de-a lungul timpului foarte violent si verbal si fizic fața de mine si am prins frică. Intrebarea mea este daca putem stabili asta doar la notar sau trebuie neaparat sa mergem in instanță? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti in instanta ca acolo se stabilesc mai multe, locuinta copilului, pensia e intretinere, programul de vizita..
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va intelegeti asupra tuturor aspectelor privind exercitarea autoritatii parintesti( comuna sau exclusiva), locuinta copilului, cuantumul si modalitatea plății pensiei de intretinere precum si programul de vizita, puteti încheia un acord parental la notar.
In caz contrar, trebuie sa va adresati instantei de judecata.
Va sfatuiesc sa contactati un avocat de pe forum sau recomandat si sa va informati inainte pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti stabili un program de vizita la notar, ci numai in instanta.
In plus , chiar daca nu ati fost casatorita cu tatal copilului, va trebui sa va adresati instantei de judecata pentru alte trei aspecte privind situatia minorului si anume:
- stabilirea locuintei minorului la domiciliul dvs.,
- exercitarea autoritatii parintesti in comun sau in mod exclusiv de dvs. dupa caz si
- stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului.
Tatal are posibilitatea sa solicite stabilirea unui program de vizita formuland el o actiune in calitate de reclamant sau in cadrul actiunii formulate de dvs., are posibilitatea printr-o cerere reconventionala sa solicite stabilirea unui program de relatii personale cu minorul.
Recomandarea mea este sa va adresati unui avocat pentru a va explica pe larg cum stau lucurile fata de situatia expusa si evident daca optati sa-l si angajati in demersul dvs. judiciar.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
@MARTA SIMONA PETRE

Cat timp poate dura procesul? E posibil sa i se stabileasca domiciliul la tată doar pt ca eu refuz sa il las sa ia copilul in vizita?

Daca mergem impreuna la un notar pt a incheia o convenție prin care eu sunt de acord ca el sa ia copilul in vizita si el se angajeaza sa mi-l înapoieze si sa se încadreze in programul stabilit de noi de comun acord,ma ajuta la ceva? In conditiile in care ar lua copilul si nu mi-l l-ar mai aduce înapoi, pot merge cu actul respectiv la poliție si sa-l reclam? Dovedeste actul acela ca a luat abuziv copilul si il pot obliga sa mi-l înapoieze?

- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj -
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Manuela Rășină, administrator
In conditiile in care ar lua copilul si nu mi-l l-ar mai aduce înapoi, pot merge cu actul respectiv la poliție si sa-l reclam? Dovedeste actul acela ca a luat abuziv copilul si il pot obliga sa mi-l înapoieze?

Nu, nu va ajuta un astfel de act, daca ati reusi sa il incheiat, in fata politiei. La politie , pt nerespectarea masurile de incredintare, va ajuta o hotarare judecatoreasca.

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa faca o mama comozi73 comozi73 Doresc sa pun o intrebare pentru o cumnata care are nevoie de o indrumare cum sa mearga mai departe in legatura cu copilul ei. Ea si sotul (concubinaj) au un ... (vezi toată discuția)
Procedura cerere pensie alimentara Tudy101 Tudy101 Buna ziua Poate cineva sa imi zica cum se procedeaza daca vrei sa ceri pensie alimentara/pensie de intretinere pt un copil in afara casatoriei? Am o prietena ... (vezi toată discuția)
Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte ... Călin 77 Călin 77 Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte serioasă. Soția a plecat pe data de 21 iulie de acasa împreună cu copilul nostru minor ... (vezi toată discuția)