avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte ...

Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte serioasă. Soția a plecat pe data de 21 iulie de acasa împreună cu copilul nostru minor în vîrstă de 6 luni nu vrea să mă lase să văd copilul și-mi spune că nu ma intereseaza unde este,specific că nu suntem căsătoriți dar avem băiatul împreună.ce ma sfătuiți să fac .Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 13:29, 29 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o cerere privind stabilirea unui program de vizita, urmand ca mama sa fie obligată sa respecte hotararea judecatoreasca.
Avand in vedere ca minorul este foarte mic, programul de vizita o sa se desfasoare o perioada de timp la domiciliul mamei.
Contactati un avocat de pe forum sau recomandat si discutati pe larg acest subiect, pentru stabilirea pretentiilor dvs.
Singura soluție este sa obtineti.un program de vizita apelând la instanta de judecata.
Sesizati Protectia Copilului caci vor interveni desi fara a putea lua masuri caci nu exista o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca cu care dintre parinti va locui minorul sau un program de vizita clar stabilit. Se vor pune in vedere drepturile dar si obligatiile fiecaruia dintre parinti.

Daca demersul nu da roade va trebui sa mergeti in instanta spre a stabili modul cum veti exercita drepturile si obligatiile parintesti, pensia de intretinere dar si programul de vizita al minorului. Pt a evita judecarea la 2 ani o data va recomand sa incercati sa stabiliti un program etapizat pe varste ale copilului caci este evident ca la 6 luni durata vizitelor va fi alta decat la 2 sau 3 ani.
Înregistrați tot ce spune mama pentru a avea probe apoi deschideți doua acțiuni, una de exercitare a autorității părintești și program de legături personale apoi ordonanță președențiala pentru program de legături personale pentru a vedea copilul cât mai repede pana la rezolvarea procesului de fond.
Ultima modificare: Duminică, 26 Iulie 2020
When, utilizator
Buna dimineata.
Am si eu o intrebare.Fata mea implineste 18 ani.Ea traieste in Norvegia cu mama sa,si inca este scolara.Pot sa cer oprirea platii pensiei alimentare si unde trebuie sa ma adresez?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

O amică a fost părăsită de partener după ce a aflat e însărcinată. poate să ceară pensie de întreținere? Xm3n Xm3n O amica a fost parasita de partener dupa ce el a aflat e insarcinata.poate ea sa ceara pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara si pastrarea drepturilor legale asupra ... Boogy33 Boogy33 Majorare Pensie alimentara si pastarea drepturilor legale asurpa minorului! Buna seara! Am o prietena care, doreste sa actioneze in instanta fostul sot ... (vezi toată discuția)