avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O amică a fost părăsită de partener după ce a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O amică a fost părăsită de partener după ce a aflat e însărcinată. Poate să ceară pensie de întreținere?

O amica a fost parasita de partener dupa ce el a aflat e insarcinata.poate ea sa ceara pensie alimentara?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:21, 6 Octombrie 2019
dupa ce va naste si dua ce va cere in instanta stabilirea paternitatii. Poate fi obligat la plata daor dupa ce se dovedeste ca el e tatal acelui copil.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii poate cere atat cheltuielile de pe parcursul sarciniii si nasterii, cat si pensie de intretinere pt minor, cu conditia ca persoana respectiva sa fie trecuta ca tata in certificatul de nastere al minorului.

Aceasta inseamna ca fie il va recunoste voluntar, fie va trebui dat in judecata pt a stabili paternitatea minorului.

Insa, stabilirea paternitatii va implica obligatoriu si stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, a locuintei minorului si - daca se va solicita - un program de vizita pt tata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Naste!
2. Fie tatal isi recunoaste copilul fie se stabileste paternitatea pe cale judecatoreasca.
3. Dupa toate acestea se solicita in instanta exercitarea drepturilor parintesti in comun, domiciliul minorului la mama, program de vizitare pentru tata si PENSIE ALIMENTARA!
Luati legatura cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara 9128Issabella 9128Issabella Buna ziua ! Sunt însărcinată in 8 luni și m am despărțit de tatăl copilului de când eram in 4 luni de sarcina. Dacă nasc și copilul nu ii va purta ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil dupa un an de la nastere Zoryus Zoryus Buna ziua! A trecut un an de la nasterea copilului meu, in afara casatoriei. Plecat fiind din tara la data nasterii am recunoscut la notar copilul ca fiind al ... (vezi toată discuția)