avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Pensie alimentara
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua ! Sunt însărcinată in 8 luni și m am despărțit de tatăl copilului de când eram in 4 luni de sarcina. Dacă nasc și copilul nu ii va purta numele ..cum ii pot cere pensie alimentara ? Specific ca el nu se mai interesează deloc de cum decurge sarcina și pe parcursul ei nu ma ajutat cam cu nimic . El este din Italia , eu sunt in România . Cum as putea sa fac atunci când se naște copilul pt a obține ajutor din partea lui ? Presupun ca va trebuii sa cer testul ADN pt a demonstra ca este copilul lui. Mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:05, 5 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă tatăl nu recunoaște copilul, va trebui să îl chemați în judecată pentru stabilirea filiației și măsuri cu privire la minor: stabilirea locuinței, exercitarea autorității părintești, pensie de întreținere și, dacă va fi cazul, program de vizitare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presupun că nu sunteți căsătoriți. Dacă sunteți căsătoriți, conform legislației române, soțul dvs este și tatăl copilului, conform prezumției de paternitate.
Dacă nu sunteți căsătoriți, va trebui ca după nașterea copilului să formulați în numele copilului o acțiune în stabilirea paternității împotriva pretinsului tată biologic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitate prin test adn pana la varsta de un an costingh costingh buna ziua. va rog sa imi spuneti daca la intentarea unui proces de stabilire a paternitatii ( pana la implinirea varstei de un an al copilului ), ... (vezi toată discuția)
Cand pot face testul de paternitate? Oanadombos Oanadombos Buna seara,am trăit în concubinaj cu tatăl fetiței mele timp de 4 ani jumate,relația s-a deteriorat în timpul sarcini ceea ce a dus si la despărțire, ... (vezi toată discuția)