avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fosta mea sotie a fugit cu copilul meu la amant
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Fosta mea sotie a fugit cu copilul meu la amant

Salutare tuturor,sunt un tata de 23 de ani, am fost impreuna cu fosta sotie(concubinaj) timp de 3 ani,in care am trait momente frumoase dar si momente groaznice, tin sa mentionez ca fosta sotie nu lucreaza ,nu are o casa a ei,si acum a fugit cu copilul meu la amant, deoarece si-a amintit ea ca il iubea de acum 5 ani in urma si nu poate scapa de trecut,asa zice ea, ma doare enorm ca acel om cu care este ea acum pune mana pe copilul meu pe care-l iubesc nespus de mult ,nu am cum sa explic in cuvinte, copilul meu este acum intr-o casa de straini ....sunt disperat ,la randul meu am fost crescut de bunici, stiu ce pot sa-i ofer copilului meu, stiu educatia care pot sa i-o ofer, mama sotiei a zis ca va fi de partea mea la proces, deoarece stie de ce sunt capabil pentru copilul meu.....durerea care o am in suflet nu poate fi exprimata,insa fosta sotie a zis ca n-are nici macar o remuscare pentru ce a facut, nu este un lucru frumos sa spun urmatoarele:atunci cand avea fetita 6 luni, sotia a iesit cu ea in ploaie sa plece pe strada in frig si ploaie, tin sa mentionez ca tot timpul am avut grija de ea, ba chiar m-a si agresat , semnul il am inca pe chip. am acceptate toate acestea crezand c-o sa se schimbe dar nimic. Ce sanse credeti ca am sa castig domiciliul copilului la mine, si sa-i ofer mamei doar dreptul la vizita asupra copilului???
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:21, 8 Ianuarie 2019
Este greu de spus.
Dacă nu are venituri ati putea castiga dar va fi un proces dificil si de durata.
Șanse foarte mici.Puteti cere autoritate părintească comună și un drept de vizita,mai mult greu de crezut.Discutati cu un avocat pt a vedea ce șanse aveti
Ultima modificare: Marți, 8 Ianuarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Raliez la opinia distinsului coleg, domnul Niculescu, și vă sfătuiesc să nu vă îmbătați cu apă rece crezând că aveți șanse să obțineți stabilirea locuinței minorului la domiciliului dvs.
Pe plan mioritic, s-a statornicit o practică nu foarte corectă din punctul meu de vedere, de a se stabili locuința minorului (de vârstă fragedă) la mamă, nescototindu-se importanța figurii paterne în viața unui minor, de vreme ce în unele cazuri intersul superior al copilului este satisfăcut prin încredințarea acestuia către tată.
Luați legătura cu un avocat, solicitați exercitarea autorității părintești în comun, un program de vizită, plătiți pensie alimentară și implicați-vă în viața minorului cât de mult puteți; dacă gestionați inteligent relația cu minorul, nu veți fi niciodată înlocuit de partenerul mamei!
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Daca tot va judecati este indicat sa cereți ce doriti deoarece daca nu cereți nu veti afla niciodată daca ati fi obtinut copilul.
Sunt instanțe unde tatii pot castiga destul de surprinzător.
Depinde ce instanța nimeriti si cum va judecati.
Se poate cere si stabilirea domiciliului minorului si program de vizita in acelasi proces.
Dacă mama ar fi plecat fără minor șansele să fi castigat ar fi fost mult mai mari dar depinde de mai multe lucruri pentru a se stabili cine va obtine minorul mai ales ca exista si instanțe imprevizibile.

În plus, cand tatăl cere copilul are sanse si la un program de vizita mult mai larg decat cel standard.
Bănuiesc că nu vreti sa vedeti copilul doar în prezența mamei...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)
Domiciliul mamei și al minorului este la bunicii materni. ce poate face tatăl dacă mama, în perioada cursurilor universitare, are viză de reședință și locuiește singură în altă locație? ionutz72 ionutz72 Bună ziua. Prin decizie judecatoreasca domiciliul minorului (4ani) a fost stabilita la mama, adresa care coincide si cu cea a bunicilor. Mama a intrat la ... (vezi toată discuția)
Este posibil ca copilul meu in varsta de 2 ani sa fie scos fara acordul meu din tara,el fiind pe numele meu iar eu avand dreptul prin hotarare judecatoreasca la vizita sa sambata de sambata 6 ore !?!? cipri05 cipri05 Am divortat acum 2 ani iar copilul meu a fost incredintat mamei.Eu platind o pensie alimentara lunara ,avand deasemeni dreptul la vizita sa judecandu-ma cu ... (vezi toată discuția)