avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program Vizita Copil la domiciliul Mamei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program Vizita Copil la domiciliul Mamei

sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe saptamana dar nu la domiciliul ei, ca sa nu ii violez intimitatea. eu nu sunt de acord si cer dreptul de vizita la domiciliul copilului, care coincide cu al mamei. Ea zice sa il iau la mine, sa ma duc cu el afara, dar nu la ea in casa. ce sanse am sa obtin in instanta 2 zile pe saptamana la domiciluil copilului?
Fiecare din dvs poate castiga, cererea dvs e fireasca, conteaza argumentele fiecaruia. Dvs ati spus motivele mamei, dvs ce motiv aveti pt care tineti musai ca vizita sa fie la domiciliul copilului ?
Ce varsta are copilul ?
In functie de varsta copilului si disponibilitatea parintilor, instanta hotareste programul de vizita al parintelui nerezident. Exista mai multe posibilitati de a relationa cu minorul, printre care si ceea ce doriti dvs., dar legea mai prevede si intalniri in locuri neutre sau gazduirea minorului la domiciliul dvs. Daca mama se opune modalitatii de relatii la domiciliul dansei, nimeni nu o poate forta, mai ales ca este de acord ca dvs. sa luati copilul acasa la dvs.
In plus, conteaza si programul de gradinita, scoala a minorului.
Și dacă veți avea argumente solide și veți obține vizita la domiciliul copilului, credeți că, automat, veți avea colaborarea mamei? Imaginați-vă ce-ar fi dacă, în timp ce vă veți dori să-i citiți ceva copilului, mama și-ar pune muzică la maxim sau ar începe o activitate care îi face mare plăcere copilului iar el v-ar lăsa baltă cu povestea dvs. cu tot?
Mă gândesc că prezența celuilalt îl va stânjeni și pe copil care, știind că prinții lui nu se prea iubesc, s-ar simți ciudat să-i ofere afecțiune ăluia pe care ... îl urăște mama. L-ar pupa pe tata, n-ar vrea s-o supere nici pe mama.
este destul de ciudat sa solictati dvs, tatal sa exercitati dreptul de vizitare doar la domiciliul mamei. ce argumente aveti?
multumesc pentru raspunsuri. copilulul are 2 ani si 4 luni. eu nu tin neaparat la domiciliul mamei. ideal ar fi sa ies cu el in parc, sa il iau la plimbare, dar sa am si posibilitatea de vizita la domiciliu daca copilul este bolnav, sau ploua sau e ff frig afara. adica sa nu imi interzica total accesul la el. am cerut ca macar panala 5 ani sa am access si la domiciliul mamei. apoi este mult mai simplu pt copil sa fie transportat
mama zice ca ii violex intimitatea daca vin la ea in casa. copilul are 2 ani si 4 luni
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)
Mama impiedica vizitarea minorului in casa ei antoneugen antoneugen in urma divortului instanta a hotarat un program de vizita la domicilul mamei datorita faptului ca copilul fiind bolnav cu handicap grad 1 si dinsa fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dreptul de vizita al minorului liviumarsa liviumarsa cum se calculeaza pensia alimentara la un militar,daca se ia in calcul si norma de hrana?si daca prin vizita minorului nu se intalege si preluarea acestuia la ... (vezi toată discuția)