avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile tatălui! Cum pot obține ca programul de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile tatălui! Cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu?

Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui nu vrea sa mi-l dea din varii motive,iar eu la ea acasa nu vreau sa ma duc deoarece nu ma simt bine in mediul acela,iar plus de asta mi se pare nedrept sa imi pot vedea copilul doar 2,3 ore cine stie cand.As fi foarte recunoscator daca mi-ati spune ce e de facut si daca am dreptul sa imi iau copilul acasa.Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Teoretic aveti dreptul dar ma intreb cine ii va da bebelusului sa suga cat sta la dumneavoastra?
Cand ati facut copilul trebuia sa va ganditi si la asta.
Solicitati in instanta, daca civilizat nu se poate sa va intelegeti, stabilirea unui program de vizitare dar nu cred ca vi se va permite, cel putin deocamdata, sa va luati copilul la dumneavoastra acasa.
La varsta asta copii trebuie sa suga cam din 3 iin 3 ore.
Cat sta la mine ii voi da eu sa suga (bebelusul mananca doar lapte praf),l am hranit de nenumarate ori.Cand am facut copilul eram doar noi doi,dar mai apoi ne am mutat la ea acasa si toti au inceput sa intervina intre noi,sa ia decizii pentru noi si pentru copil la modul foarte invaziv..Au inceput sa ma critice cand au vazut ca nu mai tac din gura si incet incet au intors o si pe iubita mea in favoarea lor...iar cand am vazut ca nu ma sustine am plecat...Ideea e ca nu vreau sa ajungem la conflicte sau alte chestii pentru ca atunci o sa fie rau pentru mine...si m am saturat sa fiu gasit tap ispasitor...voiam sa stiu daca legal am.dreptul sa petrec timp cu copilul meu altundeva decat la ea acasa!


Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Daca nu vreti sa ajungeti la conflict lasati sugarul acolo unde ii e locul, langa mama! Aveti o viata sa participati la cresterea lui. E buna o masura in toate!
Incepeti, de exemplu, cu ce obligatii aveti fata de fiinta la a carei aducere pe lume ati contribuit. Pentru orice om normal, cand devine parinte, e coplesit de griji, responsabilitati despre care se gandeste cum sa se achite mai bine. Foarte "special" trebuie sa fi ca in loc sa te gandesti ce sa faci mai repede si mai bine pentru copil, sa te preocupe tot persoana proprie, respectiv ce drepturi ai fata de acel pui de om, de parca ar fi vreun bun ce trebuie partajat.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
proastasatului, utilizator
Cred ca nu stiu sa ma exprim,nu am spus despre dreptul asupra copilului,ci daca am dreptul sa il pot lua si la mine acasa timp de cateva zile,timp pe care doresc sa il petrec in liniste cu copilul fara a mi sta cineva pe cap!Daca asta pentru tine suna ca o chestie egoista,atunci pune te in situatia in care de la nasterea copilul si pana in prezent nu ai avea partea de intimitate cu copilul tau nici macar 1 ora pe zi.


Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Nu-ti trebuie "intimitate" cu un sugar. La 3 luni nu are amintiri, nu socializeaza, etc Are doar nevoi pe care trebuie sa i le satisfaca ambii parinti. Preocupati-va de ceea ce aveti de facut pentru copil: ce hainute, ce vaccinuri, ce pampersi, ce crema, ce lapte, patut, carut etc. Mergeti si scoateti copilul la o plimbare, participati la baita etc.
Si o mama aflata la primul copil simte nevoia sa fie ajutata/indrumata de propria mama sau soacra, fiind inca nesigura. Dvs nu va temeti? stiti deja perfect cum e cu baita, (durata, temperatura apei, gelul etc), cu colicii, cu masa, cu somnul, cu eventuala febra, voma? V-ati asigurat ca toate nevoile sugarului sunt pe deplin satisfacute si tot ce a mai rams este sa-l luati de la domiciliul lui la domiciliul dvs?
doresc sa il petrec in liniste cu copilul fara a mi sta cineva pe cap!
Pai vedeti ca e vorba despre dvs? Dar sugarului, va intrebati ce ar vrea "sa-i stea pe cap" sau nu conteaza?
Inainte de a va dori dvs ceva, intrebati-va ce e cel mai bine pentru copil
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna Claumihaela Claumihaela Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni? Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor ramgam ramgam este vorba despre un minor de 11 luni, alaptat, dependent 100% de mama sa, nu isi cunoaste tatal,acesta nefiind interesat timp de 8 luni de ea. mentionez ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)