avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna

Ce program de vizita recomandati de obicei la o fetita care are in prezent 2 luni?
Este hranita cu lapte prf dar nu cred ca o ppate lua acsa la el fiind asa mica. Vrem sa divortam prin notar si sa stabilim o vizita.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:53, 28 Februarie 2020
Vizita in prezenta mamei.
Dupa ce creste minorul cum va intelegeti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din moment ce e pe lapte praf de ce vizita doar în prezenta mamei?
As sugera la vârsta asta vizite mai dese și mai scurte, la 2,3,4 zile câte 2-3 ore, sa fie lăsați singuri. Evident concediile au regim separat. As sugera ca rămânerile sa înceapă după un an și după ce copilul are siguranță că se va întoarce acasă și va pricepe cât de cât ce se întâmplă.

Daca tatal are abilitati deosebite se poate discuta si despre ceea ce ziceti dar imi pare ceva exagerat si fara logica.
Cu ce il deranjeaza mama?
Daca incepe sa planga copilul ce va face tatal?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca incepe sa planga copilul ce va face tatal?

Fix ce ar face și mama din moment ce aceasta nu alăptează, îl ia în brate, îl mângâie, îl îngrijește. Ce relație sa se infiripe între ei dacă la cel mai mic disconfort al minorului tatăl dispare din peisaj și apare mama?
Ideea vizitelor dese e ca cel mic și tatăl sa se obișnuiască unul cu celalalt și asta se poate întâmpla doar trecând prin diverse experiente ei doi împreună, fără altcineva, fără mama.
Tatăl îl poate schimba, tatăl îl poate plimba, tatăl e perfect capabil sa își tina copilul în brate și sa îl aline.
Mama nu are ce sa caute în peisaj când cei doi sunt împreună. Orice ar avea de transmis tatălui o poate face verbal sau pe mail. Și dacă îl lasă să își formeze o legătură cu copilul ( în eventualitatea în care tatăl vrea și e responsabil) atunci, în timp, nu va mai fi nevoie deloc de indicații.
E vorba de programul de legături personale al copilului cu tatăl nu al copilului cu tatăl, mama, vecina de la 7 și vânzătorul de la aprozar.
Pentru un copil asa mic programul de legături personale este important sa fie suficient de des nu neapărat lung. Nu mai vorbim de faptul ca mama ar avea și ea nevoie sa își facă un dus, sa leșine în pat sau sa reușească sa bea o cafea în liniște.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre program vorbiti cu sotul dvs si stabiliti in functie de programul ficaruia.
sa vina cat de des poate la copil, e f mic, acum ambii parinti abia va obisnuiti cu noua situatie..
Sa il scoata si el afara, sa invete sa ii faca baie, sa il schimbe, sa ii dea sa manance si apoi, dupa ce mai creste, il poate lua la el in vizita peste noapte.
trebuie sa il implicati pe tata in cresterea copilului, ca apoi daca mai creste, nu o sa stie ce sa faca cand o sa planga sau sa aiba o problema.
Nu sunteti obligati sa stabiliti un program pe zile si ore..
Porniti cu dreptul si asigurati-i copilului 2 parinti implicati, nu unul de week-end.


Alte discuții în legătură

Expertiza psihiatrica mama s_nicolae s_nicolae Buna ziua, In decembrie anul trecut am divortat de fosta sotie la notariat, baiatul nostru acum in virsta de 3 ani si 2 luni fiind in custodie comuna si cu ... (vezi toată discuția)
Baiatul meu iubit Meltiade Meltiade Buna ziua .ma numesc mihai ionut madalin si in urma cu ceva vreme am avut o relatie cu o fata din care a rezultat un baietel .ce vreau sa va rog relatia ... (vezi toată discuția)
Drepturile tatălui! cum pot obține ca programul de vizită a minorului să se desfășoare la domiciliul meu? Crz5 Crz5 Buna ziua,am un bebe de 3 luni dintr-o relatie de concubinaj si as dori sa stiu daca am dreptul sa imi iau bebelusul la mine acasa,tin sa mentionez ca mama lui ... (vezi toată discuția)