avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara si dreptul de vizita al minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara si dreptul de vizita al minorului

cum se calculeaza pensia alimentara la un militar,daca se ia in calcul si norma de hrana?si daca prin vizita minorului nu se intalege si preluarea acestuia la domiciliu in wekenduri,sarbatori legale.vacante sau doar la vizita le domiciliul minorului
multumesc anticipat pentru raspunsuri
Nu trebuie sa se inteleaga altfel decat e scris in hotarare. Daca nu e scris, cereti sa se lamureasca dispozitivul hotararii.
Pt norma de hrana, unele instante au luat in calcul, altele nu. Conteaza ce cereti si cum argumentati.
Nu pot sa va raspund in legatura cu intrebarea dvs daca norma de hrana poate fi considerata ca baza de calcul pentru pensia alimentara, dar va pot raspunde la a doua parte a intrebarii. Incepand cu 2011, in ceea ce priveste divortul cu minori s-a introdus notiunea de exercitare in comun a autoritatii parintesti, adica aveti aceleasi drepturi de decizie asupra hotararilor majore din viata copilului ca mama. Schimbarile afecteaza si modalitatea in care parintele nerezident (adica parintele la care nu locuieste copilul, de obicei tatal) continua relatia personala cu copilul. Astfel puteti discuta cu mama un plan parental in detaliu in care sa va intelegeti asupra multor detalii: cand sa il luati la dvs in timpul saptamanii, de cate ori pe luna sa doarma acasa la dvs, cum sa petreceti vacantele, etc. Mai multe detalii aici: [ link extern ]
In functie de varsta copilului, de cat de apropiate sunt relatiile tata-copil, programul de vizita poate insemna fie vizita la domiciliul copilului, fie la domiciliul tatalui, cu ramanerea peste noapte acolo, de vineri seara pana duminica.

E posibil sa nu scrie explicit in hotarare, dar e bine sa solicitati mentionarea expresa a modalitatii in care se vor desfasura vizitele.

Cu norma de hrana, practica instantelor nu este una unitara, desi eu as inclina sa nu o includ in cadrul veniturilor de natura salariala, avand o destinatie speciala.
poate e hilar da pe decizia de divort nu scrie decat ca mi-a fost refuzat sa iau copilu acasa,motvarea fiind ca este distanta prea mare de la Sibiu la rm vilcea,un coleg a trecut la fel printr-un divort iar Curtea de Apel Alba a decis ca norma de hrana nu se ia in considerare la calculul pensiei alimentare deoarece:''norma de hrana are o destinatie speciala,fiind afectata in mod exclusive desavarsiriiactiviatilor si pregatirii militarer,si de regula hranirea se face in natura,in limita unor plafoane calorice si doar exceptional categoriile care beneficiaza de prevederile acestei legi primesc contravaluarea valorica a normei de hrana"-O.G.nr.26/1994
asa este custodia este comuna dar mama acum nu mai vrea ca eu sa-mi iau fetita acasa chit ca a fost deacord la divort cu lucrul acesta,consemnandu-se si in incheierile de sedinta,ea vrea doar sa merg eu sa o vad la ea
Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Deci scrie, il veti vizita doar la domiciliul lui. dar cum aveti programul de vizita dat fiind distanta ? Cum il veti vizita, va veti face concediul la Sibiu ?
Puteti ataca hotararea.
Au fost instante care au inclus si norma de hrana, daca nici asta nu va convine, folositi argumentatia din hot colegului.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor alexandramariana1989 alexandramariana1989 eu sunt mama unei minore de 5 ani rezultata in urma unei relatii de concubinaj,copilul a fost recunoscut de tatal ei si este in grija mea in urma cu un an de ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)