avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. Ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație?

Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si "instruindu-l" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a remedia aceasta situatie ?
Ultima modificare: Luni, 14 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 08:06, 15 Octombrie 2019
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întâi va sfătuiesc sa incercati sa de tensionați situația. Mergeti la un psiholog sa va îndrume mai bine in acest demers.
Pasul doi, dacă nu merge si va loviți mereu de un refuz, cereți monitorizarea programului de vizita la Dgaspc.
După monitorizarea programului de vizita, dacă nu observați nici o imbunatatire executați silit mama iar minorul va fi inclus intr-un program de consiliere psihologica.
Dacă nici după consiliere nu puteți avea legături cu copilul atunci puteți cere penalizări care constau in 100 - 1000 lei pe zi de intarziere.
Pentru nerespectarea programului de legături personale puteți face si plângere la politie de fiecare data când copilul nu e la adresa la data si ora la care aveți program.
Anunțați mama de fiecare data cu 24 de ore înainte ca o sa va prezentați la program, mergeți la data si ora stabilite cu martori, de preferat sa fie de sex feminin si nu rude sau actuala prietena.
Este un drum lung si anevoios. Dacă fosta soție are ceva pe numele ei, casa sau mașina si o sa puteți executa atunci sunt sanse sa schimbe atitudinea înainte de penalizări sau după penalizări.
Pentru ca in acest caz copilul ar suferi cel mai mult, personal va îndrum spre o mare insistenta in a detensiona atmosfera fără executări silite si plângeri la politie.
Mai aveți si varianta de a strânge probe asupra alienarii copilului si sa cereți domiciliul la dumneavoastră. In ultimele luni sunt câțiva tați care si-au câștigat copii in instanta. E un inceput timid dar este.
Căutați si un avocat pentru a va învață în toată aceasta perioada cum sa strângeți probe suficiente pentru a câștiga in instanta dacă se ajunge acolo.
Multă răbdare si putere va doresc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2019
When, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista in acest moment o hotarare judecatoreasca/acord notarial care va da dreptul dea vizita copilul in anumite perioade ?

Ce varsta are minorul ?

Cum au decurs vizitele pana la acest moment ? Ce a determinat schimbarea de atitudine a fostei sotii (daca e o schimbare)?

Incercati sa ne dati aceste amanunte spre a va putea orienta in demersuri caci mesajul dvs nu ofera un ansamblu al situatiei de fapt spre a putea aprecia.
Multumesc frumos pentru raspuns , este de mare ajutor !
Buna ziua , este vorba de o fetita de 9 ani , recent mama a inaintat divort (nu am ajuns la primul termen inca) , si incearca alienarea fetitei de mai bine de un an . Eu ajung acasa doar in week-end , lucrand in alt oras , si in week-end le gasesc plecate de acasa .
Ordonanță președențiala sa va ajute sa va vedeți copilul pana se definitivează divorțul si aveți program de legături personale.
Încercati și șa va invoiti sa ajungeți mai devreme acasă ca să nu o lăsați sa plece cu copilul si sa reușiți sa petreceți timp cu ea.
ATI încercat sa discutați cu mama sa mergeți unde e cu fata si sa o luați pe cea mica la plimbare?

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor Giorgiana123 Giorgiana123 Sunt mama unui copil de 11 ani care îmi este încredințat spre creștere si educare de la data divorțului 2009, cand copilul avea trei ani. Tatăl ... (vezi toată discuția)
Minor influențat negativ de către tata adrianas12 adrianas12 Va rog sa ma ajutați cu un sfat pentru cum as putea acționa în situația în care ma aflu. Sunt în divort și minorul de 6 ani sta la mine. Avem o relație ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizita, manilularea minorilor, intepartarea de tata valter-tm valter-tm buna seara, in urma divortului s-a stabilit programul de vizita al celor 2 baieti in varsta de 5 si 8 ani, Mama a refuzat pana la finalizarea divortului sa ... (vezi toată discuția)