Sunt mama unui copil de 11 ani care îmi este încredințat spre creștere si educare de la data divorțului 2009, cand copilul avea trei ani. Tatăl copilului, cu care nu suntem in relatii bune, ma acuza ca eu ii interzic copilului sa meargă în week end la tata ( primul si al treilea week end este prevăzut în hotararea de divorț) , ma acuza ca eu influențez copilul sa nu păstreze legatura cu tatăl ei . Susține că mă actioneaza în instanță pentru a obține custodia copilului. Ce șanse are ? Cum ma pot apăra eu ca mama daca copilul nu dorește să meargă în vizită la tata , sa nu fiu acuzată că nu îi dau voie sa se bucure de copil ? Va rog sa imi răspundeți, va multumesc!
Buna seara,
Va va putea actiona in instanta pentru ca sa exercitati in comun autoritatea parinteasca si, eventual, sa se stabileasca domiciliul minorei la el.
Solicitati sa se dispuna o ancheta psihosociala a minorei si se va constata de un psiholog daca minora a fost sau nu influentata de dumneavoastra sa nu-si vada tatal adica daca a intervenit o alienare parentala.
Daca nu ati avut asemenea influente asupra minorei nu aveti de ce va teme.
Daca copilul nu vrea să plece cu el puteți merge în parc si sa ii lăsați să vorbească.
Dacă dvs. plecati si copilul.vine dupa dvs. poate ar intelege ca nu vrea minorul sa plece cu el.
E bine să se lămurească asa ca sa nu se adanceasca conflictul.
E important de stiut daca tatal si-a exercitat dreptul la vizita, sau cum a relationat cu copilul in anii astia . S-a trezit acum dupa 8 ani ca vrea copilul in week-end si copilul a zis pas, sau au avut o relatie buna si dintr-o data copilul nu mai vrea ?
Copilul are 11 ani, ati discutat cu el de ce nu vrea ? sau sa incercati sa il convingeti sa se duca ?