In urma divortului, tatal are dreptul la doua saptamani sa ia copiii minori, etc! Copiii (8 si 10 ani), nu vor sa mearga! Asta si datorita comportamentului tatalui, etc! Cu toate astea, face reclamatii la politie iar mai nou doreste schimbarea domiciliului copiilor la el! A venit cu asistenta sociala acum 2 saptamani, care s-au convins (zic eu) ca minorii nu vor sa mearga, iar astazi cu politia. Ce urmeaza?
Bună seara. Copiii sunt măricei, și mă gândesc că se poate discuta cu ei pentru a înțelege rolul ambilor părinți în viața lor. Dacă nu reușiți dvs., ca mamă, puteți apela la ajutorul psihologului de la Autoritatea tutelară. Aveți grijă să nu fiți acuzată de alienare parentală, se sancționează și nu este nici în favoarea copiilor. Adică refuzul copiilor de a merge cu tatăl lor se poate considera că este rodul influențelor dvs. asupra lor.
Multumesc pentru raspuns! Copiii nu vor sa mearga deoarece, in timpul casatoriei, tatal ii lua la amanta, iar fata i-a vazut sarutandu-se! Nu lencumpara nimic, sau lucruri fara insemnatate desi tatal nu ducea lipsa de bani! Tot timpul, dupa divort, cand venea pe la ei, nu facea decat sa ma denigreze, sa le vorbeasca urat despre mine, etc! De cand sunt cu altcineva, face acelasi lucruri si cu acea persoana! A incercat sa il calce cu masina, ne-a dat afara din apartamentul atribuit pana la finalizarea partajului, a oprit hainele si rechizetele copiilor chiar inainte de inceperea scolii, astfel incat am fost nevoita sa apelez la un executor judecatoreac pentru a-l executa silit. Cu toate ca ne-a dat afara doar cu hainele de pe noi, el nu statea acolo. Sta la concubina de 3 ani. Ma rog, colac peate pupaza, s-a dus la fata la scoala impreuna cu mama lui si in ttimp ce mama lui vorbea cu invatatoarea (asta insemnand denigrari) el s-a apropiat de fata si i-a spus ca nu se va lasa pana nu ma va baga in puscarie! Deci........de ce anume pot fi acuzata???????
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamnă, copiii TREBUIE să meargă cu tatăl lor, chiar dacă pentru asta îi băgaţi în sac de forţă, îi faceţi pachet şi-i predaţi tatălui.Nu există:nu vreau copiii! Copiii nu au dreptul de a vrea ceva, iar dacă nu-i "predaţi" tatălui, sunteţi mamă alienatoare, l-aţi denigrat pe tata cu gândul, cu atitudinea dvs. sau prin poziţia corpului.Dacă copiii vor refuza în continuare să meargă cu tata, vo r fi trimişi la expertiză psihologică la INML ca să se constate alienarea parentală.
Vă sfătuiesc să vă procuraţi cameră de supraveghere autorizată cu care să înregistraţi fiecare vizită a tatălui, să rămână înregistrări că dvs. nu vă opuneţi relaţiei cu tata; să vorbiţi frumos cu el când vine, dacă vă înjură sau e violent cu dvs. să-i răspundeţi calm, la fel să procedaţi şi când vin cei de la autorităţi, în urma reclamaţiilor sale.
Eu vă asigur că după ce ia copiii de 2 ori, îi va trece pofta de a lua copiii, acum el e axat pe pedepsirea dvs.
Dacă copiii nu pleacă cu el, puteţi fi penalizată cu până la 1000 lei/ zi întârziere, puteţi fi condamnată şi penal, poate să ia copiii la el şi dvs. să aveţi drept de vizită sau poate cere decăderea dvs. din drepturile părinteşti.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu sunt domn; şi ca să vedeţi ce vă aşteaptă:o mamă care a crescut singură băiatul de la 4 luni, tatăl nici pensia alimentară nu a plătit-o, fiindcă băiatul nu a mers la program cu tata, mai înainte a primit amendă penală de 500 lei, apoi a primit amendă civilă pe legra 272/2004 500 lei/zi întârziere, apoi pe legea art. 906 Cpc a fost penalizată în favoarea tatălui (aşa e legea) cu 300 lei/zi întârziere, pentru ca să urmeze condamnare penală pe 3 luni , cu muncă în folosul comunităţii şi daune morale pentru tata(care nu plătise pensia alimentară minimă) de 10000 lei., deci acel tată a incasat de la mama 27000 lei penalităţi , 10000 lei daune morale şi toate cheltuielile de judectă.După toate astea, instanţa a mutat copilul la tata(la care copilul nu voia să meargă) şi pe mamă, a decăzut-o din drepturile părinteşti. Acum copilul e la tata, femeia e condamnată penal, este datoare pe viaţă , plăteşte pensie alimentară şi, dacă e şi decăzută din drepturile părinteşti, nu are dreptul nici la programul de vizită.