avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori si familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori si familie

Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita castigat vrea sa ii ia la el. La intalnire tatal se manifesta urland si tipand la mine, iar copiii riposteaza si nu vor sub nicio forma sa mearga cu tatal lor.Acum tatal lor a angajat un executor, care cere onorariu de 500 lei copil plus tva pentru fiecare intrevedere, pe care spune ca trebuie sa il platesc eu, in caz contrar imii va pune poprire pe salariu. Cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:58, 13 Iulie 2016
Nu aveţi ce face., eventual solicitaţi prin instanţă suspendarea executării silite, dar acolo trebuie să depuneţi cauţiune de 1000 lei. Dacă aveţi venituri, veţi fi obligată să plătiţi şi executorul. Puteţi, de asemenea, să faceţi contestaţie la executarea silită, privitor la cheltuielile cu executarea, dar şi aici, puteţi pierde sau câştiga, dacă pierdeţi, mai plătiţi şi cheltuieli de judecată.
Soluţia este să faceţi copiii pachet şi să-i predaţi domnului.
Dacă ei refuză în continuare să plece cu domnul pe care practic nu îl cunosc, veţi fi obligată să duceţi copiii la consiliere psihologică 3 luni, după care se reia executarea silită, dacă copiii tot nu vor, veţi fi penalizată cu sume cuprinse între 100 - 1000 lei /zi întârziere, până convingeţi copiii să plece cu el, dar nu mai mult de 3 luni. Toate astea se fac pe banii Dvs., pe timpul dvs., în interesul superior al copiilor dumneavoastră.
Vă dau un sfat: faceţi pachet copiii şi, indiferent că plâng sau fug, închideţi poarta după ei şi lăsaţi să-i ia tata cu el. Garantat, a doua oară nu mai vine, fiindcă unicul lui scop este penalizarea pe care o obţine el personal, prin refuzul copiilor de a pleca cu el - există un curent care s-a format acum, prin intermediul unor asociaţii ale taţilor, care instigă la aplicarea penalităţilor părinţilor rezidenţi, deci la câştig fără muncă, fiindcă legea le dă acest drept #-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
Martonze, utilizator
Daca l-a castigat .... e cam tarziu. Nu ati putut dovedi ca de atata timp copiii nu l-au mai vazut? Nu s-a tinut cont? Practic copilul de 4 ani nici nu prea-l cunoaste pe domn. Nu este legat afectiv de el.
Doamna Maria, nu există modalitate de a scăpa de executarea silită.La primul refuz al minorului, în baza sentinţei, executorul este obligat să facă executarea silită. El nu are competenţa de a judeca, el aplică sentinţa.La rândul său, instanţa este obligată să admită consilierea psihologică, la cererea executorului. Raportul consilierii psihologice nu ajută la nimic, este o hârtie în plus.După predarea raportului psihologului, executorul este din nou obligat să reia executarea silită, ăata e procedeul standard. Practic, consilierea psihologică este menită de a convinge minorii să nu mai refuze programul de relaţii.
După această ultimă executare, este tot dreptul creditorului (adică a celui care 2 ani nu s-a interesat de copii) să ceară penalizarea pe zi calendaristică de întârziere a respectării programului şi instanţa are o singură posibilitate legală: să penalizeze părintele rezident, în favoarea reclamantului, singura problemă "de judecată" constă în stabilirea cuantumului de la 100 la 1000 lei/zi. X-(
Este putin ilogic sa fi penalizat pe zi calendaristica din moment ce domnul are programul de vizitare 4 sau 6 zile calendaristice pe luna... Si cum se aplica 100 sau 1000 de lei? In functie de culoarea ochilor?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2016
25Maria23, utilizator
Este foarte ilogic, nu puţin ilogic, dar aşa se aplică, sunt deja foarte multe sentinţe judecătoreşti date astfel, în toată ţara.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă când unul din minori nu vrea sa se întoarcă la mamă? Liliana_80 Liliana_80 Bună ziua. Dupa 3 ani de la divorț și de la părăsirea domiciliului conjugal cu cei 2 copii minori, mama încearcă prin instanta reducerea programului de ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)