Pentru că am cerut majorarea pensiei de întreținere, tatăl copilului vrea program de vizita stabilit la notariat. E corect? Copilul mi-e încredințat prin sentință judecătorească, nu sunt de acord să facem acest program
Am un copil care are 12 ani, copil rezultat din afara casatoriei, recunoscut in instanta de tatal lui, fiind obligat de aceasta sa-l recunoasca, pentru care am incredintare. De când am cerut majorarea pensiei de intretinere, tatal copilului vrea acum un program de vizita incheiat la notariat cu care eu nu sunt de acord pentru ca poate sa-si viziteze copilul si fara acest acord incheiat la un notar pe care-l vrea el. Este corect sa se stabileasca program de vizita la notariat daca imi este incredintat prin sentinta judecatoreasca? Multumesc, Mariana Preda
Exercitarea autorității părintești doar de dvs n-are legătură cu păstrarea legăturilor personale între tatăl și minor, dar dacă nu sunteți de acord cu programul, n-are decât să-l
solicite în instanță!
Buna ziua,
Stabilirea unui program de vizitare a minorului este dreptul tatalui si daca nu va intelegeti civilizat atunci se poate adresa instantei si sigur are sanse de castig.
Mai ales ca minorul este destul de mare.
Va avea dreptul, inclusiv, sa ia minorul la el si cu el in timpul vacantelor.
Pt a realiza un acord notarial este necesar ca ambii parinti sa agreeze acel program de vizita.
Daca nu sunteti de acord il va cere (ca nu intelege daca l a cerut sau nu in instanta) pe cale reconventionala si probabil - in functie de detaliile concrete ale situatiei dvs si de pozitia exprimata de minor (care va fi ascultat cu privire la aceste aspecte ) - instanta va decide un program.
Sfatul meu este sa incercati dvs ca parinti sa stabiliti un minim de program - intreband si copilul, tinand cont si de programul lui scolar, de recreere - si sa luati o decizie asumata, caci dvs sunteti cei care cunoasteti cel mai bine copilul si nevoile lui.