avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu ...

Buna ziua! Sunt recent despărțită de tatăl copilului ,nu suntem căsătoriți, dar copilul este recunoscut de tatal lui. Pot incheia un act de comun acord cu tatal in care sa stabilim un program de vizita? Avem aproximativ o luna de cand suntem despărțiți, el cere sa isi vadă copilul dar imi e teamă ca nu mi-l va aduce înapoi si nu am incredere sa il las sa viziteze copilul. A fost de-a lungul timpului foarte violent si verbal si fizic fața de mine si am prins frică. Intrebarea mea este daca putem stabili asta doar la notar sau trebuie neaparat sa mergem in instanță? Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Refuzul dvs de a-i permite tatalui un program de legaturi personale cu copilul nu conduce la stabilirea domiciliului la acesta.
Procesul poate avea durata pe care o doriti dvs, se poate solutiona rapid in 4 luni sau mai îndelungat pana la 1 an de zile.
Va sfatuiesc sa contactati un avocat si sa discutati cu acesta asupra tuturor aspectelor referitoare la autoritatea parinteasca a copilului, locuinta, vizita, pensie, durata, etape, etc.
Sa inteleg ca până la finalizarea procesului si stabilirea custodiei comune,nu pot face nimic pt a ma asigura ca mi-l înapoiază in cazul in care il ia in vizita? Si daca refuz vizitele ,nu imo dauneaza la proces?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar dupa ce aveti o hotărâre judecătorească prin care, printre altele, sa se stabileasca si un program de vizita pentru tata o sa fiti obligată să permiteți accesul acestuia la copil.
Pana atunci, e la libera intelegere a părinților.
Am înțeles, multumesc frumos pentru raspunsuri.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va grabiti sa aveti un program stabilit de judecator, care sa va dea siguranta ca tatal nu abuzeaza de bunatatea dvs si nu va inapoiaza copilul in ziua stabilita, puteti obtine o hotarare judecatoreasca provizorie pe calea unei ordonante presedintiale, care va avea putere executorie pana la solutionarea procesului de fond.
In orice caz, ascultati-mi sfatul si contactati un avocat de pe forum sau recomandat pentru a discuta toate detaliile, informatiile si raspunsurile fiind de natura sensibila prin prisma obiectului cauzei si nu pot fi impartasite public in amanunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa faca o mama comozi73 comozi73 Doresc sa pun o intrebare pentru o cumnata care are nevoie de o indrumare cum sa mearga mai departe in legatura cu copilul ei. Ea si sotul (concubinaj) au un ... (vezi toată discuția)
Procedura cerere pensie alimentara Tudy101 Tudy101 Buna ziua Poate cineva sa imi zica cum se procedeaza daca vrei sa ceri pensie alimentara/pensie de intretinere pt un copil in afara casatoriei? Am o prietena ... (vezi toată discuția)
Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte ... Călin 77 Călin 77 Bună seara am si eu o intrebare in legatura cu o problema foarte serioasă. Soția a plecat pe data de 21 iulie de acasa împreună cu copilul nostru minor ... (vezi toată discuția)