@AngelinaNovac.
Ceea ce scrieti dvs nu are relevanta in speta!
Greseala profesionala grava a politistului vine din faptul ca nu v-a retinut imediat pt control de identitate in urma infractiunii savarsite!
Trebuie sa faceti efortul sa intelegeti ca aceasta greseala este mult mai grava decat pare pentru ca implica automat intrebarea :DE CE UN PROFESIONIST FACE GRESELI PROFESIONALE ELEMENTARE?!?
O greseala de completare de PV, in functie de ceea ce a fost completat gresit sau incomplet poate conduce o instanta la concluzia validarii PV-ului sau anularii PV-ului pt viciu de procedura.
In +, excesul de viteza este un delict care dupa alcoolul la volan este cel mai accidentogen in toata lumea.
Noi nu am fost de fata, deci nu putem sti daca erati de bunacredinta, daca v-a dat intalnire ca sa-i prezentati actele, etc... .
In toate spetele, ceea ce prezinta un interes este explicarea greselilor facute de toti cei care au participat la creearea ei.
Pt noi, aceste spete nu sunt decat studii de caz teoretice (pt ca fara acces direct la probe).
Concluzie: PV-ul este contestabil si cu un avocat bun veti avea castig de cauza.
PS: Cinstea politistilor romani este mai discutabila decat cea a populatiei!
@Angelina Aveti sanse de 100% sa castigati, motivul vi l-a dat @latka. Ne place, nu ne place, pt. sistemele informatice suntem un numar, cnp-ul. D-voastra ati gresit, dar a gresit si organul constatator. Judele nu va judeca pe fond, daca sunteti sau nu vinovata, va judeca pe procedura si aici politistul a gresit! Un sfat: dupa ce se va termina, sa faceti o adresa catre seful inspectoratului judetean de politie de care apartine politistul si sa-i solicitati sa va comunice ce masuri s-au luat impotriva celui care a gresit! Nu este posibil ca cineva platit cu mii de lei lunar sa nu poata completa un pv din lene!/indolenta! Solutia era simpla:avand seria si numarul cartii de identitate putea afla foarte usor cnp-ul, era o treaba de 2/3 minute. De aia zic, i-a fost lene, acum va plati, daca-i scrieti sefului inspectoratului de politie i se va atasa o ,,tinichea" la dosar!
Faptul ca nu ati putut prezenta CNI-ul la controlul efectuat de catre politie ar fi trebuit sa conduca la retinerea dvs pana la stabilirea exacta a identitatii infractorului, in speta dvs.
Greseala politistului face ca, in situatia actuala, PV-ul este contestabil.
Acum, in mod cert, politistii nu vor mai face cadouri tuturor rominilor care se pretind cinstiti!!!
Va rugam sa ne tineti si pe noi la curent cu verdictul, am o situatie asemanatoare ( data gresita )
Decizia judecătorului depinde de; fapta săvârșita de dvoastra, dacă în ultimul an, ați mai săvârșit contravenții la siguranța rutiera, Fapta in sine tot a fost săvârșita , prin urmare trebuie sancționată indiferent de completarea greșită a agentului de politie. Nu ați menționat despre ce fapta este vorba. Succes.
Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp.
In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am constatat că nu aveam cu mine buletinul. Domnul de la rutieră mi a completat procesul verbal dar nu a completat si câmpul cnp. Acesta completând in schimb seria si nr buletinului.
Bun, peste vreo 2 zile m am dus sa plătesc jumătate din amenda dar doamna de la ghișeul primăriei mi a spus sa o contest deoarece nu este acel camp completat, în baza legii nr 203/2018 asa am facut.
Acum doar ce am primit comunicarea de adresa trimisă de judecătoria braila si ma întrebam dacă este vreo sansa ca amenda sa devina nulă asa cum spune legea mai sus precizată, sau va trebui sa plătesc valoarea intreaga a amnezii la sfarsit de judecată...
Daca veti pierde procesul, platiti tot jumatate.