avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul meu în procesul verbal. Este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat?

Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp.
In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am constatat că nu aveam cu mine buletinul. Domnul de la rutieră mi a completat procesul verbal dar nu a completat si câmpul cnp. Acesta completând in schimb seria si nr buletinului.
Bun, peste vreo 2 zile m am dus sa plătesc jumătate din amenda dar doamna de la ghișeul primăriei mi a spus sa o contest deoarece nu este acel camp completat, în baza legii nr 203/2018 asa am facut.
Acum doar ce am primit comunicarea de adresa trimisă de judecătoria braila si ma întrebam dacă este vreo sansa ca amenda sa devina nulă asa cum spune legea mai sus precizată, sau va trebui sa plătesc valoarea intreaga a amnezii la sfarsit de judecată...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:40, 19 Ianuarie 2019
Daca veti pierde procesul, platiti tot jumatate.
Mulțumesc! Am vazut ca sunteti avocat, ati mai intalnit vreo problema de genul? Exista vreo sansa sa castig procesul?...

Cristina Paisa a scris:

Daca veti pierde procesul, platiti tot jumatate.

Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
AngelinaNovac., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru lipsa CNP trebuie invocat art. 17 din OG2/2001 si este un caz de nulitate absoluta, prin urmare PV de contraventie se va anula.
Art. 17. -
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2018
latka, utilizator
Update.
Am primit raspuns la cerere, am fost trimisă în judecată de către poliția braila, procesul urmând să fie pe data de 7 februarie. Polițiștii au apelat la avocat si au rugat sa se desfasoare in lipsa dumnealor, lucru pe care si eu la randul meu l am cerut dar nu cred ca a fost acceptat odata ce am primit raspuns de la judecatorie sa fiu prezentă...Tin sa mentionez ca au si probe video din seara aceea... nu stiu ce sa fac, nu am mai fost intr o astfel de situație si nici nu cunosc pe cineva care sa fi fost.
Aveti idee cum se angajează un avocat din oficiu? Sau ar trebui sa mi angajez eu unul? Ori daca nu ma prezint fac mai rau? ...

AngelinaNovac. a scris:

Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp.
In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am constatat că nu aveam cu mine buletinul. Domnul de la rutieră mi a completat procesul verbal dar nu a completat si câmpul cnp. Acesta completând in schimb seria si nr buletinului.
Bun, peste vreo 2 zile m am dus sa plătesc jumătate din amenda dar doamna de la ghișeul primăriei mi a spus sa o contest deoarece nu este acel camp completat, în baza legii nr 203/2018 asa am facut.
Acum doar ce am primit comunicarea de adresa trimisă de judecătoria braila si ma întrebam dacă este vreo sansa ca amenda sa devina nulă asa cum spune legea mai sus precizată, sau va trebui sa plătesc valoarea intreaga a amnezii la sfarsit de judecată...

Politia nu v-a dat in judecata, ci doar a raspuns (asa e procedura juridica) la plingerea pe care ati depus-o. Raspunsul lor se cheama intimpinare. Nu au apelat la avocat, raspunsul lor este semnat de juristul pe care-l au la IPJ. E normal sa aiba proba video a faptei pentru care v-au oprit, asa prevede codul rutier ca se probeaza aceasta fapta. Avocatul se angajeaza doar daca veti contacta unul, nu aveti avocat din oficiu. Mai rau decit sa pierdeti procesul si sa platiti amenda intreaga ( daca nu ati platit-o initial la jumatate din minim) nu are ce sa vi se intimple.

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)