avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal intocmit cu greseli
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal intocmit cu greseli

Buna ziua.

Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit pentru nepurtarea centurii de siguranta si derapaj in sensul giratoriu.
1. numele este gresit (in loc de SIRBU este scris SARBU), dar CNP-ul este corect
2. strada este gresita (in loc de Aleea Pajistei, este trecut Pajistei)
3. numarul blocului lipseste complet
4. agentul a avut martor, dar semnatura acestuia lipseste
5. Lipseste paragraful "Vehicul nr. _____ asigurat cu polita nr. ____, valabila pa la ______.

Va rog sa imi spune-ti daca exista sanse de castig la contestarea PV-ului.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 18 Septembrie 2011
srbdorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 09:33, 19 Septembrie 2011
Din cele relatate , aveti sigur cistig de cauza. succes
Ati semnat prcesul verbal?
diana1sefa a scris:
Din cele relatate , aveti sigur cistig de cauza. succes

V-a "spus" globul de cristal?

Gabrielle Monique a scris:
Ati semnat prcesul verbal?

Nu are relevanta daca a semnat sau nu procesul verbal de contraventie.

@srbdorin

Lipsa mentiunilor aratate de dvs. este sanctionata cu nulitatea relativa a procesului verbal de contraventie. Personal nu va dau nicio sansa sa castigati o eventuala plangere contraventionala numai avand in vedere aspectele pe care le-ati aratat. Instanta le poate retine, dar nu sunt un motiv suficient si temeinic pentru a dispune admiterea plangerii, anularea procesului verbal de contraventie si exonerarea de plata amenzii contraventionale.

Potrivit art. 17 din OG nr. 2/2001, numai lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea absoluta a procesului verbal. Prevederea legala aratata se refera, in mod explicit, la lipsa numelui si prenumelui contravenientului, nu la gresita mentionare a acestora in procesul verbal de contraventie.
Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Personal consider ca sansele dv sunt minime de a castiga in instanta deoarece omisiunile si greselile dv nu sunt relevante pt a aula o greseala evidenta a dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta? codreanud codreanud se poate anula un proces verbal de contraventie daca agentul constatator nu si-a trecut in procesul verbal ambele prenume? (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala adrianateo adrianateo Buna seara! Am stationat cu camionul de peste 7,5 t in apropierea locuintei mele, un echipaj de politie rutiera mi-a dat amenda de 3000ron fara a-mi intocmi ... (vezi toată discuția)