avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... nulitate absoluta?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

nulitate absoluta?

se poate anula un proces verbal de contraventie daca agentul constatator nu si-a trecut in procesul verbal ambele prenume?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 18:06, 12 Martie 2013
Potrivit Og2/2002 referitoare la regimul juridic al contraventiilor ,procesul-verbal de contraventie trebuie sa prevada in mod obligatoriu anumite mentiuni,lipsa lor conducand la nulitatea absoluta a actului constator.Prin urmare, lipsa mentiunilor referitoare la numele , prenumele , calitatea agentului constator, lipsa mentiunilor referitoare la numele, prenumele contravenientului ".............. ".atrag nulitatea procesului verbal.
Insa, in ceea ce priveste situatia dv. faptul ca agentul constator nu isi trece ambele prenume nu echivaleaza cu lipsa numelui si prenumelui (cu conditia ca si mentiunile ref la calitatea agentului constator si institutia din care face parte sa fie consemnate in procesul-verbal)
.Ori, ceea ce sanctioneaza legea este tocmai lipsa consemnarii acetor mentiuni, in cazul dv. aceste mentiuni privitoare la numele si prenumele agentului constator au fost facute (chiar daca spuneti dv, nu si-a trecut toate prenumele).
Deci, nu se poate anula p-v-ul pe acest considerent..
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
Adriana Stanica, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal contraventie zahariematei zahariematei Buna ziua! Doresc sa va intreb daca prescurtarea prenumelui intr-un p-v poate atrage nulitatea procesului verbal? Am citit OG nr. 2/2001 art.17 insa nu imi ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)