Incercati oricum sa platiti jumatate din minimul amenzii. Acest lucru nu semnifica recunoasterea faptei si nici nu v-ar pune in imposibilitatea de a depune plingere contraventionala impotriva PV . Daca trecerea anului 2018 (greseala e in ambele locuri, la data incheierii si la data - cu ora exacta a savirsirii ?) in loc de 2019 nu este acceptata de catre cei care trebuie sa va incaseze banii (a trecut termenul legal de 2 zile lucratoare, cum era in ianuarie 2018), inseamna ca dvs. suferiti o vatamare in sens juridic, pentru ca vi se refuza dreptul de a plati jumatate din minimul amenzii cum spune legea valabila acum in ianuarie 2019..
Astfel ati putea invoca aceasta vatamare ca motiv de cerere in instanta a anularii PV de contraventie, invocind decizia XXII a ICCJ din 2007, care mentioneaza ca:
"In raport cu acest caracter imperativ-limitativ al cazurilor in care nulitatea procesului-verbal incheiat de agentul constatator al contraventiei se ia in considerare si din oficiu (art. 17 din OG2/2001), se impune ca in toate celelalte cazuri de nerespectare a cerintelor pe care trebuie sa le intruneasca un asemenea act, inclusiv cel referitor la consemnarea distincta a obiectiunilor contravenientului la continutul lui,
nulitatea procesului-verbal de constatare a contraventiei sa nu poate fi invocata decat daca s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea acelui act. "
[ link extern ]
Ordonanta care reglementeaza regimul juridic al contraventiilor, in varianta actualizata o puteti studia aici:
[ link extern ]
Daca vi se accepta plata a jumatate din minimul amenzii, nu prea vad sa aveti alt motiv de contestare, greseala de a trece eronat anul 2018 in loc de 2019 este un caz de nulitate relativa.
Lipsa totala a datei ar fi fost, conform art. 17 din OG2/2001, un caz de nulitate absoluta, ce v-ar fi permis sa cereti negresit in instanta anularea (din oficiu) a PV de contraventie.
Modele de plingere contraventionala gasiti pe net, daca dati cautare dupa acest text. Sau puteti consulta un avocat.