avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul meu în procesul verbal. Este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat?

Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp.
In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am constatat că nu aveam cu mine buletinul. Domnul de la rutieră mi a completat procesul verbal dar nu a completat si câmpul cnp. Acesta completând in schimb seria si nr buletinului.
Bun, peste vreo 2 zile m am dus sa plătesc jumătate din amenda dar doamna de la ghișeul primăriei mi a spus sa o contest deoarece nu este acel camp completat, în baza legii nr 203/2018 asa am facut.
Acum doar ce am primit comunicarea de adresa trimisă de judecătoria braila si ma întrebam dacă este vreo sansa ca amenda sa devina nulă asa cum spune legea mai sus precizată, sau va trebui sa plătesc valoarea intreaga a amnezii la sfarsit de judecată...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:40, 19 Ianuarie 2019
@AngelinaNovac.
Ceea ce scrieti dvs nu are relevanta in speta!
Greseala profesionala grava a politistului vine din faptul ca nu v-a retinut imediat pt control de identitate in urma infractiunii savarsite!
Trebuie sa faceti efortul sa intelegeti ca aceasta greseala este mult mai grava decat pare pentru ca implica automat intrebarea :DE CE UN PROFESIONIST FACE GRESELI PROFESIONALE ELEMENTARE?!?
O greseala de completare de PV, in functie de ceea ce a fost completat gresit sau incomplet poate conduce o instanta la concluzia validarii PV-ului sau anularii PV-ului pt viciu de procedura.
In +, excesul de viteza este un delict care dupa alcoolul la volan este cel mai accidentogen in toata lumea.
Noi nu am fost de fata, deci nu putem sti daca erati de bunacredinta, daca v-a dat intalnire ca sa-i prezentati actele, etc... .

In toate spetele, ceea ce prezinta un interes este explicarea greselilor facute de toti cei care au participat la creearea ei.
Pt noi, aceste spete nu sunt decat studii de caz teoretice (pt ca fara acces direct la probe).

Concluzie: PV-ul este contestabil si cu un avocat bun veti avea castig de cauza.
PS: Cinstea politistilor romani este mai discutabila decat cea a populatiei!
Am inteles, imi voi face temele pentru proces. Dar am o ultima intrebare: Am vreo sansa de castig fara avocat?

Demos a scris:

@AngelinaNovac.
Ceea ce scrieti dvs nu are relevanta in speta!
Greseala profesionala grava a politistului vine din faptul ca nu v-a retinut imediat pt control de identitate in urma infractiunii savarsite!
Trebuie sa faceti efortul sa intelegeti ca aceasta greseala este mult mai grava decat pare pentru ca implica automat intrebarea :DE CE UN PROFESIONIST FACE GRESELI PROFESIONALE ELEMENTARE?!?
O greseala de completare de PV, in functie de ceea ce a fost completat gresit sau incomplet poate conduce o instanta la concluzia validarii PV-ului sau anularii PV-ului pt viciu de procedura.
In +, excesul de viteza este un delict care dupa alcoolul la volan este cel mai accidentogen in toata lumea.
Noi nu am fost de fata, deci nu putem sti daca erati de bunacredinta, daca v-a dat intalnire ca sa-i prezentati actele, etc... .

In toate spetele, ceea ce prezinta un interes este explicarea greselilor facute de toti cei care au participat la creearea ei.
Pt noi, aceste spete nu sunt decat studii de caz teoretice (pt ca fara acces direct la probe).

Concluzie: PV-ul este contestabil si cu un avocat bun veti avea castig de cauza.
PS: Cinstea politistilor romani este mai discutabila decat cea a populatiei!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Angelina Dupa ultimele d-voastra postari, un caz in care ati avea 100% sanse de castig il veti transforma intr-unul pe care-l veti pierde aproape sigur! Pt. cineva care stie cum merg lucrurile toata plangerea ocupa o jumatate de A4. Angajati-va un avocat, va va castiga speta si va veti recupera si onorariul avocatului. Nu e nevoie sa va prezentati la proces si nici avocatul, se trimite plangerea prin posta/email. ATENTIE! Nu uitati sa atasati chitanta cu dovada platii taxei de timbru, 20 de lei, la trezorerie! Daca nu platiti, vi se respinge plangerea. In final va explic in doua vorbe de ce ati avea castig in mod sigur: ,, OG 2/2001, Art. 16
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod OBLIGATORIU: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, " Ce inseamna obligatoriu stim cu totii, organul n-a stiut, greseala lui, norocul d-voastra. Ar fi interesanta de vazut intampinarea melitiei! P.S. Poate-si face careva pomana si va scrie plangerea...
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
dogele, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 16 nu este cel care poate fi invocat pentru nulitate absoluta, ci art. 17 pe care l-am indicat intr-o postare anterioara. Acesta este temeiul legal in care lipsa CNP de pe PV de contraventie este motiv pentru a cere anularea PV de contraventie.
@latka Nu te contrazic, fiecare crede ce vrea! Dar nerespectarea normelor imperative care impun agentului constatator menţionarea în mod expres a elementelor enumerate în cuprinsul art.16 va atrage sancţiunea nulităţii procesului-verbal. Nulitatea poate fi absolută sau relativă. Din pricina lui relativă plangerea se intocmeste de un profesionist!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
dogele, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)