avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul meu în procesul verbal. Este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat?

Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp.
In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am constatat că nu aveam cu mine buletinul. Domnul de la rutieră mi a completat procesul verbal dar nu a completat si câmpul cnp. Acesta completând in schimb seria si nr buletinului.
Bun, peste vreo 2 zile m am dus sa plătesc jumătate din amenda dar doamna de la ghișeul primăriei mi a spus sa o contest deoarece nu este acel camp completat, în baza legii nr 203/2018 asa am facut.
Acum doar ce am primit comunicarea de adresa trimisă de judecătoria braila si ma întrebam dacă este vreo sansa ca amenda sa devina nulă asa cum spune legea mai sus precizată, sau va trebui sa plătesc valoarea intreaga a amnezii la sfarsit de judecată...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:40, 19 Ianuarie 2019
Va rugam sa ne tineti si pe noi la curent cu verdictul, am o situatie asemanatoare ( data gresita )
Decizia judecătorului depinde de; fapta săvârșita de dvoastra, dacă în ultimul an, ați mai săvârșit contravenții la siguranța rutiera, Fapta in sine tot a fost săvârșita , prin urmare trebuie sancționată indiferent de completarea greșită a agentului de politie. Nu ați menționat despre ce fapta este vorba. Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Petri75, utilizator
Depășirea vitezei legale in localitate

Petri75 a scris:

Decizia judecătorului depinde de; fapta săvârșita de dvoastra, dacă în ultimul an, ați mai săvârșit contravenții la siguranța rutiera, Fapta in sine tot a fost săvârșita , prin urmare trebuie sancționată indiferent de completarea greșită a agentului de politie. Nu ați menționat despre ce fapta este vorba. Succes.

Nici o problema. Voi actualiza pe data de 7

cristy081 a scris:

Va rugam sa ne tineti si pe noi la curent cu verdictul, am o situatie asemanatoare ( data gresita )

Faptul ca nu ati putut prezenta CNI-ul la controlul efectuat de catre politie ar fi trebuit sa conduca la retinerea dvs pana la stabilirea exacta a identitatii infractorului, in speta dvs.
Greseala politistului face ca, in situatia actuala, PV-ul este contestabil.
Acum, in mod cert, politistii nu vor mai face cadouri tuturor rominilor care se pretind cinstiti!!!

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)