avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițistul de la rutieră nu a completat și CNP-ul meu în procesul verbal. Este vreo șansă ca, în urma contestației, procesul verbal să fie anulat?

Buna ziua, am o intrebare legata de un proces verbal fara cnp.
In data de 29.10 am fost oprită de un polițist de la brigada rutieră pentru viteza. Am constatat că nu aveam cu mine buletinul. Domnul de la rutieră mi a completat procesul verbal dar nu a completat si câmpul cnp. Acesta completând in schimb seria si nr buletinului.
Bun, peste vreo 2 zile m am dus sa plătesc jumătate din amenda dar doamna de la ghișeul primăriei mi a spus sa o contest deoarece nu este acel camp completat, în baza legii nr 203/2018 asa am facut.
Acum doar ce am primit comunicarea de adresa trimisă de judecătoria braila si ma întrebam dacă este vreo sansa ca amenda sa devina nulă asa cum spune legea mai sus precizată, sau va trebui sa plătesc valoarea intreaga a amnezii la sfarsit de judecată...
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: dogele , utilizator 05:40, 19 Ianuarie 2019
@Angelina Aveti sanse de 100% sa castigati, motivul vi l-a dat @latka. Ne place, nu ne place, pt. sistemele informatice suntem un numar, cnp-ul. D-voastra ati gresit, dar a gresit si organul constatator. Judele nu va judeca pe fond, daca sunteti sau nu vinovata, va judeca pe procedura si aici politistul a gresit! Un sfat: dupa ce se va termina, sa faceti o adresa catre seful inspectoratului judetean de politie de care apartine politistul si sa-i solicitati sa va comunice ce masuri s-au luat impotriva celui care a gresit! Nu este posibil ca cineva platit cu mii de lei lunar sa nu poata completa un pv din lene!/indolenta! Solutia era simpla:avand seria si numarul cartii de identitate putea afla foarte usor cnp-ul, era o treaba de 2/3 minute. De aia zic, i-a fost lene, acum va plati, daca-i scrieti sefului inspectoratului de politie i se va atasa o ,,tinichea" la dosar!
Buna asta:)) daca ati fi citit mai atent ati fi observat ca am aflat de lipsa câmpului cnp cand am fost sa achit amenda, conștientă si cu musca pe căciulă. Doamna de la ghișeul primariei nu m a lăsat să o platesc! Ca mai apoi, sa ma duc la judecatorie sa vad daca are dreptate si, ce sa vezi, avea! Legea pe care mi a spus sa ma bazez 203/2018 exista.

Demos a scris:

Faptul ca nu ati putut prezenta CNI-ul la controlul efectuat de catre politie ar fi trebuit sa conduca la retinerea dvs pana la stabilirea exacta a identitatii infractorului, in speta dvs.
Greseala politistului face ca, in situatia actuala, PV-ul este contestabil.
Acum, in mod cert, politistii nu vor mai face cadouri tuturor rominilor care se pretind cinstiti!!!

Eu am reusit sa anulez in instanta un proces verbal care imi suspenda permisul , pe baza datei gresite in PV.E drept se intampla candva in 1998.
Multumesc frumos pentru sfat!
Nu inteleg nici eu cum de a uitat detaliul asta major. Cred ca m a căutat în baza de date pentru ca începuse să mi puna tot felul de întrebări care nu si aveau rostul de gen: cum de locuiesc în galati daca am buletinul le vaslui Si altele... sunt conștientă că am greșit si eu dar din ce am inteles, daca voi castiga procesul, dansului i se va retrage suma amendei din salariu. Nu sunt sigură că este adevarat, tind sa cred ca nu dar, probabil, va fi/este deja mustrat pentru asta

dogele a scris:

@Angelina Aveti sanse de 100% sa castigati, motivul vi l-a dat @latka. Ne place, nu ne place, pt. sistemele informatice suntem un numar, cnp-ul. D-voastra ati gresit, dar a gresit si organul constatator. Judele nu va judeca pe fond, daca sunteti sau nu vinovata, va judeca pe procedura si aici politistul a gresit! Un sfat: dupa ce se va termina, sa faceti o adresa catre seful inspectoratului judetean de politie de care apartine politistul si sa-i solicitati sa va comunice ce masuri s-au luat impotriva celui care a gresit! Nu este posibil ca cineva platit cu mii de lei lunar sa nu poata completa un pv din lene!/indolenta! Solutia era simpla:avand seria si numarul cartii de identitate putea afla foarte usor cnp-ul, era o treaba de 2/3 minute. De aia zic, i-a fost lene, acum va plati, daca-i scrieti sefului inspectoratului de politie i se va atasa o ,,tinichea" la dosar!

Dacă ați fi plătit 1/2 din amenda si ați fi castigat procesul , nu polițistul plătea amenda ci salariul său ci instituția la care ați plătit amenda. În cazul în care veți pierde procesul , veți plăti amenda integral. În 10 zile de la data primirii întâmpinării trebuia să răspundeți în scris. Răspuns pe care îl depuneți la judecătorie. Dacă nu ați făcut , o puteți depune și susținerea pe 7 . Aveți cstig de cauză dacă veti susține capul ca pv nu cuprinde cnp. Dacă veti susține ceea ce ați scris mai sus s- ar putea să pierdeți procesul. Depinde de judecător.Si o să vezi duceți în apel. Răspunsul la întâmpinare cuprinde datele de identificare ce contestației , în fapt și în drept. Prezentați în propriile cuvinte ceea ce s- a intamplat. De ce sunteți nemulțumită . Încercați să contestației toate susținerile părții adverse . În drept: codul de procedura civil. Ordonanță 2 din 2001 actualizată si codul rutier . Acestea trebuie să se regăsească si in procesul verbal contravențional.In ord 2 găsiți cine are dreptul sa plice amenzi, felul amenzi, cum tb sa fie completat pv, unde se poate contesta pv, modul de contestație...cnp va identifica . Dacă nu aveți cnp- ul cui a aplicat amenda organul constatator?

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Amenda declarație proprie răspundere Lumi87 Lumi87 Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria ... (vezi toată discuția)
Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)